Einde eerste spelronde

Auteur: Cyberische overheid

Na een succesvolle start van Miniconomy ging de Cyberische champagne gisteren de koelkast weer in; door een te intensieve serverbelasting zijn de designers genoodzaakt het spel voor enkele dagen stop te zetten. Ondertussen zal gezocht worden naar sponsors en wordt er gewerkt aan nieuwe features.

Anderhalve week hebben enkele honderden deelnemers zich kunnen uitleven als handelaar in het virtuele Cyberi�. Zij lieten zich niet storen door schietpartijen en illegale praktijken in voornamelijk Eurodam en maakten en masse gebruik van de functies die het spel hen bood. Dit resulteerde naast uren spelplezier in het verschijnen van diverse foutmeldingen. Ondertussen zagen steeds meer spelers heil in het openen van meerdere accounts en liepen de Gigabytes dataverkeer gestaag op.

Al met al bleef er voor de makers geen andere mogelijkheid over dan het tijdelijk stopzetten van het spel. Zonder de website direct te behangen met banners zullen zij de mogelijkheid inventariseren om het spel te laten sponsoren en zo in ieder geval kostendekkend te laten draaien voor langere tijd.

Ook zal er hard gewerkt worden aan verbetering van het spel. Spelers kunnen hun mening geven in een nog te lanceren enquete. Met behulp van de resultaten zal het spel aangepast worden voor een nieuwe spelronde, die waarschijnlijk begin volgende week van start kan gaan.

De redactie ontvangt graag suggesties van enthousiaste deelnemers over sponsoring. Dit kan via e-mail: miniconomy@actieweb.nl

Leave a Reply