RIP Sunpacific

Auteur: Redactie

Maandag werd Eurodam opnieuw opgeschrikt door een sterfgeval: ‘Sunpacific’, een beruchte en zeer gefortuneerde makelaar. “Gedood door jaloezie” zo denkt men in zijn omgeving. Anderen zagen ‘Sunpacific’ als een oplichter. Hoe dan ook een spraakmakend figuur. Tegen een journalist vertelde hij vlak voor zijn dood: “Een goede vriend bracht mij op het idee om mee te doen aan dit spel. Toen ik begon met het spel, snapte ik er nog helemaal niks van, pas na een tijdje oefenen werd het duidelijk. Voor een beginner is het een vaag spel en daarom voor de expert des te makkelijker om daar voordeel uit te halen, bijvoorbeeld door zijn winkels en goederen voor een hoge prijs te verkopen aan deze mensen. Na vele winkelpanden verkocht te hebben, besloot ik maar om goederen te gaan produceren. Het begint traag en moeizaam omdat je eerst je magazijn en je winkel moet uitbreiden, daarna moet je hout en ijzer maken, en zorgen dat je veel benzine hebt, om je goederen te vervoeren. Door steeds meer productiematerialen aan te schaffen neemt het aantal zelfgeproduceerde producten toe, wat goedkoper is dan ze kant en klaar te kopen. Als je eenmaal een machine hebt is het eigenlijk geen kunst om te gaan produceren, en dus veel geld te verdienen. Natuurlijk kan je je goederen niet te duur maken maar ook niet gratis weggeven, sommige deelnemers maken de producten te goedkoop zodat de andere mensen er wel kopen, maar hun er helemaal niets aan verdienen. Zo zit het hele spel eigenlijks in elkaar.”

Leave a Reply