Crash op Eurodamrak

Auteur: Financi�le redactie

Na een dagenlange stijging van de koersen op het Eurodamrak werden beleggers vandaag opgeschrikt door een plotselinge koersval. Vooral het Zwollar Fund (ZWF) moest het ontgelden en daalde met 13% tot 164. De EEX ontsnapte aan het tumult en bleef zo goed als onveranderd.

Analisten wijten de plotselinge daling aan de verzadiging van de behoeftes van de ervaren Cyberi�rs. Ook denken zij dat de overheid een vinger in de pap heeft gehad door grote hoeveelheden basisgrondstoffen extra aan te bieden in afwachting van een nieuwe stroom inwoners. Vlakbij de Zwollarse FES werd een stoet vrachtwagens gesignaleerd met een honderdtal bomen als vracht.

Ook de B100 en de Kronadax werden getroffen door de mineurstemming op de beurs. De B100 daalde met 7,2% en de index van Kronenburg daalde met 4 punten, wat gelijk staat aan -3,4%. Daarentegen steeg de El Peso Sales Index met maarliefst 11,5%. De jubelstemming rondom dit fonds wijten analisten aan de opkomende criminaliteit in het dorp waarbij grote hoeveelheden goederen bij betrokken zijn. Voor de komende dagen verwacht men een hervatting van de stijgingen van deze week, met name van de B100.

Leave a Reply