Interview met de Makelaar

Auteur: Adje

Vertel eerst eens wie je bent.
Ik ben Vier en mijn broertje heet Drie. En ik heb nog twee zusjes, maar die willen anoniem blijven. In het begin kon je nog winkels van je familie kopen, dat heeft me wel gered toen ik vast zat. Nu is er geloof ik een IP controle, net als bij de clubs en bij het kopen in winkels.

Hoe kwam je op het idee om makelaar te worden?
Een winkel is het makkelijkst te maken van alle schaarse producten. Je hebt qua gereedschap alleen een zaag nodig voor de 20 plankjes. Verder koop je 5 stenen, een squst grond en het bouwen zelf is gratis. Toen de bomen nog 3 i-shell kosten in Zwollar had je voor echt weinig geld een winkel op de markt en een tijdje terug had je ook de grootste marge. Toen ging een winkel makkelijk voor 200 weg, ook omdat anderen 400 of meer vroegen. Nu bied ik ze aan voor rond de 150-175 I-Shell.

Is er veel concurrentie in de markt?
De concurrentie neemt natuurlijk toe naarmate het spel verder gaat. Vorige week gooide Combateer de Zwollar markt dicht door allemaal winkels van 99 i-shell aan te bieden. Ben ik gelijk gestopt. Maar op de andere markten, zoals Kronenburg en Roebelarendsveen loopt het ook nog wel. Mijn familie verkoopt op alle markten; een echte makelaarsfamilie.

Kopen veel newbies (nieuwe spelers) een winkel van een makelaar?
Ja, dat denk ik wel. Ik heb zelf ook wel gekocht, als een winkel te goedkoop werd aangeboden en hem meteen duurder op de markt gezet. Daar heb ik 100 i-shell mee verdiend als ik het me goed herinner. Ik zie veel van mijn winkels met ongewijzigde naam en aanprijzing terug, en als je dan ziet dat mensen meteen al hun geld in marketing stoppen en zonder beveiliging hun spullen te koop zetten, tja, dan moeten het wel beginners zijn. Een ander soort kopers zijn mensen die willen uitbreiden. In het begin kocht Blade veel op, om de markt te beheersen misschien, dat zou ie zelf moeten vertellen.

Wat voor type winkel word het meest verkocht?
Weet ik niet, ik verkoop alleen maar kale winkels van 1 vierkante meter zonder toeters of bellen. Er is immers geen enkele controle op wat je koopt. Zou wel moeten, je weet bijvoorbeeld toch ook zeker dat je een alarminstallatie krijgt als je die koopt, en geen cameraatje. Bij een winkel kun je de gekste dingen roepen over afmeting, beveiliging en voorraad. Makelaars als Sunpacific waren daar berucht om. Een winkel kopen is een kat in de zak kopen, dus als makelaar moet je zo betrouwbaar mogelijk overkomen. Als je zou zien wat je kocht, dus ook hoeveel squst het is, wat het marketingniveau is en hoe de beveiliging is, zou de markt veel interessanter worden. Dan kan je differenti�ren in je marketing naar starters en mensen die overal een shopje willen. Ik zou het ook wel aardig vinden als er een opslag verschillend per stad zou komen, dus dat je in Yenville 50 i-shell moet betalen en in Eurodam 20, in plaats van altijd 25. En ik vind het lastig (en een beetje onlogisch) dat je gezette advertenties niet kunt terugtrekken of de prijs kunt veranderen. Overigens ben ik er niet rijk van geworden hoor, ik verpruts mijn saldo elke keer door uit stelen te gaan…

Leave a Reply