Spanning in Rechtbank

Auteur: Flying Dutchman

Na enkele weken proefdraaien lijkt de Rechtbank nu eindelijk het toneel te worden van de strijd van Vrouwe Justitia tegen de Cyberische onderwereld. In de rechtbank van Cyberi� opende de Rechter een nieuwe zaak, aangespannen door een van de rijkste speler van Cyberi�, Richard, tegen Brain. Officer Richard hoopt hiermee zijn grootste klapper te maken sinds zijn aanstelling. Brain en consorten ontkennen ieder delict.

De aanklacht van deze zaak luidt afpersing. De zaak heeft zich tot nu toe nog voornamelijk op de achtergrond afgespeeld, omdat Richard het bewijs nog niet in de Rechtbank gepubliceerd heeft. Echter, nu lijkt het interessant te worden voor de Cyberische bevolking, want de Rechter heeft nu Richard gevraagd zijn pleidooi te houden en getuigen op te roepen. Saillant detail is dat Brain tot dezelfde politieke partij behoort als Richard, namelijk Lijst Fortuyn.

Ondertussen breidt de aanklacht zich uit naar overtreding van artikel 1 van het Wetboek, ook wel bekend als farming. Hiermee suggereert de aanklager dat er meerdere inwoners betrokken zijn bij dit mogelijke, grote fraudeschandaal. Topondernemer James ging direct in de tegenaanval en vroeg zich in de rechtszaal af welke belangen Richard bij deze rechtszaak had. De Rechter doet naar verwachting begin volgende week een uitspraak in de zaak.

Leave a Reply