Sterke toename export

Auteur: Redactie

De Cyberische goederenmarkt wordt steeds aantrekkelijker voor buitenlandse importeurs. De geslaagde deal met een Australisch transportbedrijf van afgelopen dinsdag lijkt het begin te worden van een economie die steeds meer open staat voor buitenlandse vraag.

De komende weken verwacht het onderzoeksbureau Cyberia Data Systems (CDS) een enorme stijging van de buitenlandse vraag naar Cyberische producten. Vooral hoogwaardige producten als chips, telefoons en machines kunnen de komende tijd rekenen op een bovengemiddelde interesse van bedrijven uit alle uithoeken van de wereld. Dat deze bedrijven niet uitsluitend naar de prijs kijken is bij grote ondernemers inmiddels wel bekend. Marketing en CRM zijn minstens zo belangrijk in de strijd om de grote orders.

In navolging van deze trend waarschuwen de onderzoekers voor een stijgende vraag naar Cyberische pistolen, die relatief goedkoop aangeboden kunnen worden. Anonieme bronnen spraken over criminele organisaties uit Rusland die pistolen voor rond de 1000 I-Shell inkochten. Ook de levering van tientallen kogelvrije vesten aan Zambiaanse oorlogsstrijders was dubieus.

Hoewel de politiek zich nauwelijks lijkt te mengen in de vraag of een groot exportvolume wenselijk is, stelt de Cyberische overheid zich terughoudend op. Buitenlandse orders worden zorgvuldig uitgekozen. Te grote orders worden afgewezen omdat deze een aanzienlijke impact op zowel de goederen- als aandelenmarkt kunnen hebben. Winkeliers, die toch al niet erg veel meer verkopen de laatste tijd en nu ook gaan leiden onder het sluiten van de grenzen, juichen de stijgende buitenlandse vraag van harte toe. Voorlopig hebben zij hun handen vol aan de order van een Italiaans bedrijf voor de aanschaf van 15 machines in Eurodam voor maximaal 500 ISH per stuk die zaterdag uitgevoerd moet gaan worden.

Leave a Reply