Dhr Fortuyn grijpt de macht

Auteur: Redactie

Door het sluiten van een nieuwe coalitie die unaniem op hem stemde als vervanger van de weggestemde Beth en door de overwinning in de Eurodamse burgemeesterverkiezingen een dag later lijkt Dhr Fortuyn nu op alle vlakken vertegenwoordigd. Voorzitter, burgemeester, Captain of Industry, Officer en vooral het slachtoffer van vele aanslagen door anti-kapitalisten, maar ook dat weerhoudt de eigenaar van de best bezochte winkel (Het Fortuyn Paleis) niet om zichzelf op te stellen als de eerste grote leider in Cyberi�.

James, zijn collega op het politiebureau, waar menig crimineel in een vroeg stadium gevolgd wordt, werd gekozen tot burgemeester van het chique YenVille. Hem staat de belangrijke taak te wachten om de rijkelui in het dorpje tevreden te stellen. Mogelijk komen er subsidies voor kleine ondernemers om de stad te verlaten. In Zwollar won Whebly, bekend als onderzoeker, nipt van Ome Agent. In Roebelarendsveen en Kronenburg bleef een stemming achterwege, daar zich voor iedere stad slechts 1 kandidaat had aangemeld, respectievelijk Joopsim en Robbert JK. Laatstgenoemde is tevens Officer.

De burgemeesters treden vandaag officieel in dienst van de overheid. Robbert JK kwam direct met grootse plannen: de bouw van een gemeentehuis en het versturen van een sms naar alle inwoners. Joopsim, de oudste inwoner van Roebelarendsveen, werd teleurgesteld door de beperktheid van machtsmiddelen. De eerste taak voor burgemeesters wordt het binnenslepen van een mega-contract met Australische importeurs van vrachtwagens. Kronenburg, vrachtwagenstad bij uitstek, zal een grote kans maken op deze order.

De kersverse burgemeester van Eurodam, die onlangs nog in het huwelijksbootje stapte, is nuchter onder de kritiek die hij o.a. van mede-parlementsleden krijgt over zijn machtspositie. Zolang ik alles kan blijven uitoefenen naar tevredenheid van zowel mezelf als de overheid zie ik het probleem niet. Ik heb nog geen enkele klacht gekregen en functioneer tot op heden zelfs erg sterk, aldus Dhr Fortuyn die regelmatig wordt vergeleken met een Nederlandse politicus van twintig jaar geleden. Hij wil zijn macht gaan gebruiken om de rechtsstaat en de democratische organen te formaliseren. Regels zijn onmisbaar in een jonge democratie.

Zijn goede band met de Eurodam Elite en enkele rechters maakt Dhr Fortuyn geliefd in hoge regionen. De keerzijde hiervan is dat de topondernemer het Cyberische ziekenhuis door en door kent. Artsen zijn de tel kwijtgeraakt, minstens 150 keer was hij het slachtoffer van een aanslag. Dit onderwerp kwam regelmatig aan bod in de 50 mailtjes die hij de overheid stuurde in de afgelopen vier weken. Onterecht blijven anti-elite-troepen hierdoor denken dat Dhr Fortuyn bevoordeeld wordt door de overheid. Overheidsfunctionarissen geven toe dat er veel persoonlijk contact bestaat tussen de nieuwe Voorzitter en de werkelijke machtshebbers, maar dat lijkt me niet meer dan logisch aangezien de vele nuttige taken die hij onderneemt om de overheid te ondersteunen. Over de meest essenti�le informatie beschikt hij niet en deze moet gecommuniceerd worden. Als hij de macht heeft gegrepen is dat op een democratische manier gebeurt, aldus een van hen.

Leave a Reply