Cyberische kerk wil criminelen bekeren

Auteur: Redactie

De eerste Cyberische kerk is een feit. Priest_TK, een ex-crimineel die onder deze nieuwe naam zijn fouten wil herstellen, opende in het rustieke Roebelarendsveen een religieuze club en heeft ambitieuze plannen om (ex)gedetineerden te helpen om van hun negatieve imago af te komen. Er wordt hard gewerkt aan een bijbel.

De Priester werd direct geconfronteerd met de meer economisch geori�nteerde, nuchtere delegatie van de stad die het idee belachelijk vond. In een eerder stadium had de overheid echter te kennen gegeven achter het idee te staan in het teken van haar cultuurbeleid. Priest>TK kreeg direct het recht om inwoners in de huwelijkse staat te verbinden: het eerste paar heeft zich reeds gemeld. Wat de financi�le en vooral de ethische gevolgen zijn van deze ontwikkeling is tot nu toe niemand bekend. Maar Priest_TK volhardt: Deze mensen zijn zo bezeten door het vergaren van rijkdom. Maar hebben zei wel eens nagedacht over innerlijke balans of het leven na de dood?.

Financieel gewin zal de geestelijk leider er zeker niet aan over houden, hoewel het risico bestaat op gevaarlijke afsplitsingen en sektes. Echter, voorlopig draait alles nog om de knikkers.

Leave a Reply