Programmeerfout veroorzaakt verwarring

Auteur: Redactie

Met grote verbazing stonden enkele tientallen ondernemers gisteren voor de gesloten deur van de Federal Supermarket (FES) in Eurodam. De overheidswinkel, die normaliter 24 uur per dag en 7 dagen per week geopend is, was gesloten: alle producten waren uitverkocht! Een eindje verderop volgden makelaars met open monden de ontwikkelingen op de winkelmarkt, waar in een mum van tijd alle winkels werden verkocht.

Verbazing alom, ook bij de overheid, die onaangenaam verrast opkeek van een telefoontje van De Cyberische Bank: door een onbekende reden was het saldo van tot dan toe onbekende ondernemers gestegen tot maarliefst 1,8 miljoen ISH, vergelijkbaar met het saldo van de Cyberische overheid. Tevens waren er winkeliers met een minsaldo van enkele miljoenen. Hoewel paniek uitbleef haastte een delegatie van Special Forces zich naar de binnenstad waar de daders van het rumoer, waaronder Alpha en Baard, bezig waren met het opkopen van een arsenaal wapens waar topcriminelen u tegen zeggen. Het kwaad was al geschied: wederom Dhr Fortuyn moest het ontgelden en liep tientallen schotwonden op. Enkele uren later werden de criminelen bij de kraag gevat en direct het land uitgezet.

De oorzaak van de ellende is een systeemfout in de transactieverwerking van orders. Tot nu toe functioneerde de automatische betaling bij handel in goederen perfect, gisteren kwam daar abrupt een verandering in. Hoe de criminelen exact te werk gingen wordt onderzocht door een groot team dat door de overheid op de zaak gezet is. In afwachting hiervan worden nieuwe inwoners de toegang ontzegt en zijn de grenzen gesloten. Anders wordt het dweilen met de kraan open, aldus een medewerker die ruimschoots toegaf dat de overheid te laat heeft ingegrepen. De overheid vraagt inwoners om geduld bij de afhandeling van normale zaken, zoals sollicitaties. We hebben onze handen vol aan de beveiliging van het transactiesysteem. Dit is essentieel voor de economie en daarmee voor iedere inwoner. Transacties op de winkelmarkt en met de FES worden niet hersteld.

Leave a Reply