Koersen in vrije val

Auteur: Redactie

De koersen van de B100, EPSX en het ZWF zijn gisteren met tientallen procenten tegelijk gedaald. Ook de EEX, de belangrijkste index op het Eurodamrak, ontkwam niet aan de malaise en sloot op woensdag voor het eerst sinds drie maanden onder de 100-puntengrens. Analisten verwachten een snelle pullback.

Ook de overige fondsen maakten deel uit van de mineurstemming op de beurs. Het YRF bereikte vandaag een dieptepunt van 54 ISH en de Kronadax verloor in de ochtend nog 10%. De plotselinge daling kwam als een verrassing voor beleggers. De koersen kenden de afgelopen twee weken voornamelijk een zijwaartse beweging. Andere fondsen zaten al in een dalende trend, maar de daling van gisteren was forser.

De oorzaak van de crash wijten analisten aan de crisis op de cameramarkt. In alle steden van Cyberi� worden grote partijen illegaal verkregen cameras tegen dumpprijzen aangeboden. Het gaat om een partij van in totaal bijna 1000 stuks die dus zwaar meetelt in de in de indices. De overheid heeft de illegale distributeurs opgepakt en daarmee is een verdere daling onwaarschijnlijk.

Leave a Reply