CBI ruikt bloed, doek valt voor Ceasar

Auteur: Redactie

Na weken van zware trainingen en screening lijken de recentelijk aangestelde CBI-agenten klaar te zijn voor het grote werk. Compleet met zonnebril en wapen flankeren de Super Officers door de Eurodamse achterbuurt, op zoek naar zware criminelen, illegalen, maar vooral: farmers.

CBI, dat staat voor Cyberia Bureau of Investigation, is het paradepaardje van de overheid in de strijd tegen farmers (inwoners die onder diverse namen ingeschreven staan in het register en alle subsidies door sluizen naar 1 rekening). Het belangrijkste wapen van de special agents is een geavanceerd informatiesysteem. De overheid heeft hier lang aan gewerkt, omdat er rekening gehouden diende te worden met de heersende internationale privacy-wetgeving. Het resultaat is een tracking system dat in enkele minuten complete farms opspoort zonder dat de persoonlijke gegevens van de betrokken personen blootgesteld worden.

Rechtszaak

De jury heeft afgelopen woensdag eindelijk uitspraak gedaan in de zaak die Stichting Opgelicht had aangespannen tegen de farmers Ceasar1983nl en Ynzonides. Het oordeel van hoofdjurylid Mr. Ruyn was vernietigend. Beide inwoners verloren hun kapitaal wat zij vanaf het begin van de maand hadden opgebouwd met geld afkomstig van valse registraties. De overheid vorderde gisteravond laat alle bezittingen en maakte daarmee een eind aan de wekendurende onrust in Rechtbank B, waar Ceasar1983nl tot het einde bleef volhouden dat hij onschuldig was.

Voor hoofdaanklager James was het echter zo klaar als een klontje dat zijn grootste concurrenten zich vele malen vergrepen aan farming. Zo ontving Ceasar ruim 6000 ISH van Ynzonides, die het op zijn beurt weer ontving van bankier Erikitgroen. Ceasar1983nl verraadde zichzelf in de Rechtbank door zich te legitimeren als Erikitgroen. Het verhaal werd voor de juryleden compleet, omdat laatstgenoemde zijn bank liet ploffen in de tijd dat dit nog kon. Een mooi staaltje witwassen, waar we lang mee bezig geweest zijn. Maar het recht zegeviert zoals altijd, aldus een jurylid.

De bezittingen van de gearresteerde farmers moesten volgens Mr. Ruyn verdeeld worden onder winkeliers van Eurodam, die gedupeerd zijn door de concurrentie van deze criminelen. Ik ben begin deze maand veel klanten misgelopen, vertelde James, die van het totaalbedrag van 25.000 ISH maar een marginaal bedrag op zijn rekening terug zal zien. De zaak krijgt nog een staartje, aangezien 0147205, vermoedelijk een valse nickname van Ynzonides, opeens zwemt in het geld en winkels lijkt te runnen die eerder beheerd werden door Ynzonides. In afwachting van de uitkomst van het onderzoek heeft de overheid deze inwoner de criminal status gegeven.

De CBI, die bij deze zaak niet betrokken werd, gaf aan dat dergelijke zaken voortaan binnen enkele dagen opgelost worden. Bewijsvoering wordt steeds eenvoudiger, als het rechtssysteem ook goed gaat functioneren, dan wordt het voor criminelen haast onmogelijk om ongestraft illegaal kapitaal te verwerven, aldus een van hen. De agenten verwachten een grote populariteit van hun beroep, maar: alleen de echte crimefighters met bijzonder veel ervaring zullen tot ons team toegelaten worden.

Leave a Reply