Ondernemers kunnen steenorder niet aan

Auteur: Redactie

De order die een groep Duitse importeurs dinsdag plaatste in alle zeven gemeentehuizen van Cyberi� bleek te omvangrijk voor het MKB. Alleen de drie topondernemers uit Eurodam lukte het om maximaal 5.000 kilo steen te leveren voor de deadline op donderdagavond. Het totale aanbod was hiermee ruim 30.000 kilo lager dan de vraag.

De Export Vereniging Cyberi� stond perplex van het geringe animo van Cyberische ondernemers en onderzoekt nu de oorzaak. Er was geen plafondprijs afgesproken. Dat betekend dat de stenen ook verkocht waren voor 10 ISH per kilo. Dit betekend een marge van 200%!, vertelde een verbaast lid van de vereniging. Anderen zochten de oorzaak in de minimale afname van 100 kilo. Ook aan de vraag naar 45 vrachtwagens werd niet voldaan. Een stad als Kronenburg, bekend om haar vrachtwagens, leverde niet 1 vrachtwagen, ongekend! Het lijkt wel of niemand rijk wil wordeninterrumpeerde een ander.

Grote profiteurs van de steenorder waren de aandelenhandelaars. Vrijdag, de dag van de feitelijke levering, steeg de Eurodam Exchange Index (EEX) met maarliefst 93,5%. Ook de overige indices maakten een sprongetje en zorgde voor een euforische stemming op het Eurodamrak, waar pessimisme lange tijd regeerde.

Leave a Reply