Autovrije week in Zwollar

Auteur: toxox

Onlangs werd in het bos- en ertsrijke Zwollar goud gevonden. Toch zijn Zwollars burgers niet opeens in een juichstemming gekomen. Enkele interviews met burgers die met kruiwagens door de bossen zeulden maakte ons duidelijk hoe dat komt.

Het probleem in Zwollar is niet goud, maar benzine. Dat goud is ook nog eens veel te zuiver, verzuchte een oude mijnwerker, met ons hout zouden we het hier zo prachtig goedkoop kunnen smelten net als het ijzererts, maar dat is niet eens nodig. Geen olie in de grond en wel benzine nodig voor elk willekeurig klusje, dat is toch niet vol te houden? Weet je wat een liter hier kost?. Als je niet heel slim bent al gauw 5 ISH. Breng dan maar eens een boom naar je winkel. Zonder vrachtauto kost dat zo 25 ISH. Moet zo n boom toch al gauw 40 ISH opbrengen om ook het kavel en de versleten zaag terug te verdienen. Dat is toch onzin? En dan vergeten we nog even dat de koper die boom ook niet met een kruiwagen komt halen.

Dat de Zwollarse burgers mopperen is niet vreemd. Zou de nieuwe burgemeester er in slagen om een exploratieteam van Cyberische Olie aan te trekken? Als hij een kans wil maken herkozen te worden zal ie wel moeten! Intussen duurt de oliecrisis in Zwollar voort en krijgen de bosbeschermers steeds meer bijval. Hun leus is Elke week autovrij. Net zo makkelijk, als toch alleen mensen van buiten in Zwollar kunnen rondrijden.

Gisteren heeft de overheid een klein olierijk land op de kavelmarkt te koop gezet. Te klein, oordelen veel handelaars. Er moet nog veel gebeuren voordat de Zwollarse snelwegen weer vol zijn met vrachtwagens.

– Advertentie –

Need some real money? Join us. allievosognare@hotmail.com

Leave a Reply