CBI beschermt ondernemers tegen schietende farmers

Auteur: Redactie

Oorlog in Eurodam? Nee, maar veel inwoners van het dichtbevolkte centrum konden weinig anders denken toen zij vandaag opgeschrikt werden door de oorverdovende knallen van pistoolschoten, die al echo�nd doordrongen in de grote kantoorgebouwen. Enkele maanden geleden stond dit geluid garant voor minstens enkele gewonden of doden. Vandaag was het anders: CBI-agenten schoten terug met scherp en arresteerde alle daders.

Lijdend voorwerp was Geert, die politicus en Captain of Industry die al vaker onder vuur genomen is. Dit keer was een bezoek aan het Eurodamse hospitaal overbodig: waar zijn kogelvrije vest de eerste kogels opving, werd binnen enkele minuten een barricade van CBI-ers met schilden gevormd die de hevige kogelregen tegenhielden. Toen de farmers hun pistolen leeggeschoten hadden, werden ze zonder moeite gearresteerd door de dappere CBI-agenten. Toch fijn om te weten dat we zelfs tegen zieke geesten ons mannetje kunnen staan, aldus Eraser.

Eerder deze week greep het eliteteam van de Cyberische misdaadbestrijding al succesvol in bij een schietpartij tussen Partyman en een groep farmers onder leiding van joris.corleone. Crimineel corleone, beter bekend als gewoonjacco, kon bij deze actie nog vluchten, ondanks dat hij door vier kogels geraakt was. Onder zijn nieuwe identiteit keerde hij vandaag terug in het centrum, waar hij min of meer opgewacht werd door de CBI (Cyberia Bureau of Investigation).

Naar eigen zeggen boekt de CBI steeds meer successen in de strijd tegen farmers. Preventief optreden blijkt soms echter nogal moeilijk, al dan niet omdat niet iedere ondernemer mee wil werken aan onderzoeken. In het geval van gewoonjacco hadden de agenten voldoende documentatie. Deze Jacco is in totaal al zo n 30 keer opgepakt, steeds onder een andere identiteit. Omdat de registratie van nieuwe inwoners altijd via Internet verloopt, is gezichtsherkenning uitgesloten. Mensen vragen zich af: hoe kan zoiemand steeds weer aan wapens komen? Maar dat is eenvoudig, immers, voor elke nieuwe registratie ontvangt de farmer weer 1000 I-Shell. Waar internationale registratienummers meestal de rotte appels eruit vissen bij de inwonerregistratie, werd er door gewoonjacco een truc gebruikt die deze controle omzeilt: het gebruik van algemene registratienummers. Als we iedereen weigeren met een algemeen nummer, sluiten we veel eerlijke ondernemers uit en dat kan niet de bedoeling zijn aldus Eraser.

Trucs of niet, de CBI was in dit geval de farmers te snel af. De maatregelen worden intussen aangescherpt door de Overheid. De aandacht op farmers wil nog weleens verslappen door het personeelstekort. Maar met de huidige en toekomstige techniek zal het niet lang duren voordat het verschijnsel farming verleden tijd wordt, aldus een woordvoerder. En Geert? Die loopt tegenwoordig zonder kogelvrij vest door de achterbuurten van Eurodam.

Leave a Reply