YRF: Royale koersschommelingen

Auteur: Redactie

Een blik op het koersenbord van Cyberia Exchange zegt genoeg: in YenVille spelen handelaars met de koers alsof het een jojo is. Het YenVille Royalty Fund (YRF) wint op het ene moment tientallen procenten, om het andere moment er tientallen te verliezen. Tijd voor maatregelen?

De Cyberische Wetgeving verbiedt koersmanipulatie binnen bepaalde grenzen. We hebben de schommelingen bestudeerd en zijn geen overtreders tegengekomen, zegt de Bestuursvoorzitter in een reactie. Inwoners van het welvarende dorpje weten wel beter: we zien ze elke dag voorbij rijden met vrachtwagens vol. Als ze weg zijn en we zetten teletekst aan, dan zijn de koersen standaard met 30% gestegen. De ogen zijn daarbij gericht op (bijna)miljonair Haverhoek, die YenVille graag bezoekt.

Haverhoek geeft toe regelmatig te shoppen in YenVille, maar een wetsovertreder vind hij zichzelf niet. Ik gebruik alle gekochte goederen voor productie of verkoop, dat is niet verboden. De oorzaak dat de koers hierop zo heftig reageert ligt in het feit dat de FES in YenVille enkele weken geleden bijna totaal leeg gekocht is. De marktvolumes zijn hierdoor enorm laag en de koers reageert zwaar op middelgrote aankopen of verkopen.

De Overheid tolereert de schommelingen niet langer en is vandaag een tegenoffensief gestart. Net voor de 4daagse update van de koersen is de FES beladen met nieuwe voorraden. Onwetende beleggers moeten nu door de zure appel heenbijten, maar de kans op koersmanipulatie neemt wel af. Tenminste, vanuit de particulieren.

Leave a Reply