Barmhartigheid van kerk kan economische stimulans worden

Auteur: toxox

Onlangs kondigde priesters Priest_eres aan dat de kerk in Roebelarendsveen te klein wordt. Dat zou veroorzaakt zijn door het bezoek van Wouter, voorwaar Gods wegen zijn ondoorgrondelijk! Om in de behoefte aan een grotere kerk te kunnen voldoen riep de priesteres inwoners op geld te geven. Zij kondigde bovendien aan dat de benodigde bouwmaterialen gekocht zullen gaan worden in winkeltjes met het laagste marketingniveau.

Dit laatste is natuurlijk helemaal in lijn met de beste kerkelijke tradities van barmhartigheid. Omdat winkels met lage marketinguitgaven meestal eigendom zijn van armere, maar wel hardwerkende winkeliers komt geld dat toch vooral zal worden ingezameld onder de rijken zo vooral ten goede aan de armen. De bouw van de grotere kerk kan zo uiteindelijk ook de economie als geheel ten goede komen. Die kleinere winkeliers zullen immers een deel van dat geld onmiddellijk weer uitgeven.

Voor uitbreiding van de kerk zal waarschijnlijk extra grond nodig zijn. Als de priesteres deze grond koopt van particulieren in plaats van van de overheid kan die economische stimulans zelfs nog groter zijn. Omdat dit gehele plan een veel vriendelijker karakter heeft dan de oorlogszuchtige plannen die elders ten gehore werden gebracht zou de Overheid misschien zelfs kunnen overwegen om de kerk bij de bouw te helpen door bijvoorbeeld een gerichte subsidie. Als dat gebeurt gaan zowel de kerk als Cyberi� een zonniger toekomst tegemoet en is het wachten nog slechts op de eerste kathedraal en de toevloed van toeristen die dat met zich mee zal brengen.

Leave a Reply