Roebelarendsveen: het kleine broertje van Eurodam

Auteur: Redactie Roebelarendsveen

Nieuw in The Miniconomist is de rubriek Cross Country, waarin iedere week een andere stad belicht wordt op een originele en vermakelijke manier. Gezocht wordt naar markante figuren, opvallende gebeurtenissen en natuurlijk de plaatselijke economie. In deze editie: Roebelarendsveen.

Wie Roebelarendsveen zegt, zegt joopsim. Bezig aan zijn derde ambtstermijn als burgemeester en volgens het Cyberische Register de op ��n na eerste inwoner van de buurtgemeente van Eurodam. Over joopsim kunnen we een boek vol schrijven, maar we besloten ook wat te zien van de weinige trekpleisters die Roebelarendsveen te bieden heeft.

Al snel kwamen we terecht bij Minimillioni. Een week geleden organiseerde de Overheid een klopjacht naar dit minuscule stukje land in het zuid-oosten van de stad. Het zou een paradijs zijn, qua resources. We zagen veel bomen, zo veel dat de takken in elkaar gevlochten waren. En we zagen joopsim, de eigenaar…

Joopsim is bekender dan wie dan ook in Roebelarendsveen. Zijn eerste ambtstermijn als burgemeester maakte hij niet af vanwege illegaal wapengebruik. In september dit jaar kwam hij opnieuw in opspraak door het openbare huwelijksaanzoek aan CoI Richard. Toch zouden we joopsim geen echte duizendpoot kunnen noemen: in rechtspraak of parlementsfuncties interesseerde hij zich nauwelijks. Joopsim wil er zijn voor zijn volk.

Veel volk is er nooit geweest in Roebelarendsveen. De stad kent al tijden lang het minste aantal inwoners. Dat heeft waarschijnlijk te maken met het beperkte aantal beschikbare resources in de stad. Gelegen op 1 kilometer afstand van Eurodam kent de stad geen uitschieters in grondstoffen, net als zijn grote broer.

(Vervolg onderaan de pagina)

Leave a Reply