Kerk strijdt voor de armen

Auteur: Redactie

Cyberi�rs zijn geen religieuze mensen. Het schrijven van een bijbel heeft onder de leiding van Priest_TK, Priester der alle Priesters, dan ook nooit plaatsgevonden. Zijn vrouwelijke opvolger, Priest_eres wil de Cyberische kerk in een ander daglicht zetten: de kerk moet een instituut worden dat de armen helpt. En vanzelfsprekend richt hun betoog zich met name op de rijke ondernemers.

Het plan van de godsdienstigen werd met charme ontvangen door diverse politieke stromingen en de Overheid. Laatstgenoemde gaf de kerk een budget om goederen op te kopen, waarmee de kerk werd gepromoveerd tot eerste non-profit Federal Buyer. Maar de kerk wil niet alleen afhankelijk zijn van steun uit hogere regionen. Rijkdom staat garant voor een zekere mate van luxe, maar rijkdom staat niet garant voor een goed leven in het hiernamaals. We hopen dat welvarende ondernemers zich bewust worden van het leed onder de minderbedeelden en hun hart laten spreken, aldus een medewerker van de kerk.

Partyman, crimineel Vito Corleone en de politieke beweging Nationaal Cyberi� meldden zich als een van de eerste in het in aanbouw zijnde kerkgebouw in Roebelarendsveen om een donatie over te maken. Partyman was zeer verheugd over deze nieuwe mogelijkheid: Ik vind het geweldig dat er een kerk is, zodat ik mijn geld daaraan kan schenken in plaats van aan burgemeesters en de overheid zoals ik een maand geleden gedaan heb.

De giften besteed de kerk in eerste instantie aan de bouw van de imposante, doch eenvoudig ingerichte kerk in de buurgemeente van Eurodam. Hiervoor wordt onder andere steen en hout aangekocht bij kleine ondernemers, die hier direct baat van hebben. Het resterende geld wordt besteed aan het willekeurig opkopen van goederen bij armere ondernemers. Dat er hier en daar een rijke toneelspeler van zal profiteren, vindt de kerk niet erg interessant. De Overheid heeft de Priester al te kennen gegeven een systeem te willen ontwikkelen waarmee armen en minderbedeelden opgespoord kunnen worden.

De belangrijkste vraag is of de Cyberische elite zich geroepen voelt om als weldoener op te treden. Competentie en macht zijn twee belangrijke waarden in de bergstaat, waarden die niet gepaard gaan met de gulle giften die de kerkgangers in het hoofd hebben. The Miniconomist steunt de bijzondere vorm van nivellering en zal vanaf december een overzicht plaatsen van gulle gevers en gierige gasten. Om met de woorden van de kerk te spreken: Gij die geeft, zal respect ontvangen.

Meer informatie: Zie de club Kerk (ook voor trouwerijen)

Leave a Reply