Demonstraties in Kronenburg

Auteur: Leader

Afgelopen week zijn er bij het gemeentehuis van Kronenburg enkele kleinschalige demonstraties ontstaan. Reden van de demonstraties waren vooral de hoge kosten en lage subsidies. De discussie over deze onderwerpen is begonnen door santaman. Hij kwam in het gemeentehuis met een vraag waarom er toch zo weinig subsidies uitgedeeld worden.

De subsidies zijn in principe niet lager geworden dan dat ze altijd waren, maar het grote punt van discussie is dat deze subsidie niet opweegt tegen de hoge subsidiekosten. Er verdwijnt nu veel geld uit de economie door de hoge productiekosten. De subsidie zou dan ook hoog moeten zijn om dit geld terug te brengen in de economie, aldus santaman. De economie loopt hierdoor helemaal vast, wat nu al duidelijk te merken is. Hiermee heeft santaman een heikel punt aangesneden. Gebleken is dat na een uitdeling van subsidie, de economie een opleving krijgt, omdat ondernemers weer gaan investeren.

Een ander punt van de criticaster was dat het voor nieuwkomers in de economie van Cyberi� erg moeilijk is om een goede start te maken. Er is immers al zo veel concurrentie in de verschillende steden, dat het nauwelijks mogelijk is om een nieuw bedrijf een beetje in the picture te brengen. Hij streeft dan ook naar een verhoging van het startbudget voor nieuwkomers.

Niet iedereen is het echter eens met de idee�n van santaman. Het verhogen van het startbudget zou farming bijvoorbeeld in de hand werken. Ook was er kritiek op het verhogen van de subsidies: Het verhogen van de subsidies zou enkel een lapmiddel zijn, zo zegt H de G. Hij vindt dat op die manier de slechte ondernemers profiteren van de goede. In een economie is het nu eenmaal zo dat er verschil is tussen arm en rijk.

Ondertussen is de rust al weer teruggekeerd in Kronenburg. Na het uitdelen van nieuwe subsidies aan de inwoners, was iedereen wel weer tevreden. Iedereen heeft weer even duidelijk kunnen maken wat hij ervan denkt en zo hoort het natuurlijk in een politiek stelsel waar met probeert naar het volk te luisteren.

Wil jij een leuke date voor de kerst? Klik hier

Leave a Reply