Vakpraat

Auteur: twexx

Verzekeren is brood op de plank. Maar wat schuilt er nu achter die kleine letters en grote gebouwen? Als verzekeringsagent werk je op tijden waarop anderen vrij zijn. Een inbreker houdt zich immers niet aan de winkeltijden en als verzekeraar moet je altijd voor je klanten klaarstaan. De concurrentie met The Cyberian is groot en het lijkt allemaal vette business maar in de praktijk valt dat best tegen.

Als verzekeraar ben je erg afhankelijk van de economie. Gaat het slecht met de economie, dan zullen mensen sneller stelen en zul je als verzekeraar flink in de buidel moeten tasten. Ook zullen de criminele organisaties meer kans maken want mensen die arm zijn, zijn eerder geneigd de wet te overtreden. Deze maand is het dus zeker geen vetpot voor de verzekeringsbranche. Verzekeringskantoren proberen het hoofd boven water te houden. Er word veel gespeculeerd op de beurs maar deze is erg volatiel dus ook dit is een groot risico. Kortom; een harde wereld waarin je altijd onderweg bent om nieuwe klanten te werven, veel risico loopt en hard wordt afgerekend door het volk. Die ziet de verzekeraars nog steeds als zakkenvullers. De werkelijkheid is toch wel anders.

Wilt u zelf verzekeringsadviseur worden? Geen 9 tot 5 mentaliteit, kunt u tegen een stootje en bent u creatief genoeg om op alle ontwikkelingen en bewegingen in de markt in te springen, dan bent de aan het juiste adres bij de CHS. Want waar zouden we zijn zonder deze mensen?!

Leave a Reply