Grootste partijen halen geen meerderheid

Auteur: Redactie

De gestage groei van het aantal politieke partijen in Cyberi� heeft zijn tol ge�ist bij de parlementsverkiezingen van afgelopen vrijdag en zaterdag. Drie partijen (Improvement, PRC en 4You) bleven boven de kiesdrempel, maar haalden gezamenlijk geen meerderheid. Het Reglement van Orde schrijft een tweede verkiezingsronde voor, maar volgens de kiescommissie kan deze pas begin februari georganiseerd worden.

Een mogelijke tweede kiesronde zou de burger de mogelijkheid geven te kiezen uit de vijf partijen met de hoogste percentages. In dat geval zouden de LNP en FC De Socialist, die onder de kiesdrempel van 10,5% vielen, alsnog een kans op zetels maken. Om die reden wil de Overheid de kiesdrempel tijdelijk verlagen naar 8,7%, waardoor LNP en FCDS samen 5 zetels krijgen zonder dat er nieuwe verkiezingen gehouden hoeven worden.

Grote winnaar van de verkiezingen was Improvement, met ruim 20% van de stemmen. Dit kwam mede door de ongekende populariteit van Joopsim, die maarliefst 29 stemmen ontving. Ook oudgedienden Richard, Geert en lijsttrekker novix scoorden goed. Nummer twee van de verkiezingen, PRC, was tevreden met de uitslag, maar bekritiseerde de tussenoplossing van de Overheid. Zij zagen liever een minderheidsregering van IMP, PRC en 4YOU.

De burgemeesterverkiezingen leverden opnieuw weinig verrassingen op. Zowel Tha Game Master (Eurodam), Beans (Zwollar), MCMikeb (Kronenburg), CoBe (Bahthoevedorp) als joopsim (Roebelarendsveen) werden herkozen. Laatstgenoemde gaat daarmee zijn vijfde ambtstermijn in. In El Peso werd PRC-er BollieBeckham gekozen en YenVille haalde de terug van weggeweeste Reddevil85 weer naar voren. De jurist won nipt van Moneymakerme.

Bekijk de volledige uitslagen van de verkiezingen op http://www.miniconomy.nl/temporary/vote_results.php

Leave a Reply