Rechterlijke macht zwaar bekritiseerd

Auteur: Redactie

Twee juryuitspraken hebben tot grote verontwaardiging geleid bij diverse politici en de Overheid. Waar de jury eerder het gebruik van de naam Togo verbood, was er gistermiddag sprake van verplichte opheffing van de partij FC De Socialist. Deze uitspraak werd later verlicht door jurylid 3, die de stemmen op FCDS nietig verklaarde en de partij schuldig verklaarde voor een onbewezen feit. De hilariteit was compleet toen Minister van Justitie WimHorenberg de uitspraak ongeldig verklaarde.

Het ging allemaal om de misdaden die gepleegd zouden zijn door ARN, volgens aanklager Prezzz een lid van FC De Socialist. Na ruim een week in beraad te zijn geweest kwam jurylid 9 met een solo-uitspraak, waarin de aanklager volledig in het gelijk gesteld werd. De club krijgt een boete van 1000 ISH en de Politieke Partij van de Socialisten moet worden opgeheven. Lijsttrekker De Socialist van de partij die mogelijkerwijs 3 zetels krijgt in het Parlement, verweerde zich met het argument dat ARN geen banden zou hebben met zijn partij, hetgeen later bevestigd werd door de CBI. Jurylid 3 kwam vervolgens met een opvallende uitspraak: De daders ARN 1 t/m 3 staan los van de politieke partij FCDS. Dit is uitgezocht door het CBI. FCDS heeft echter niet bewezen volledig los te staan van ARN.

De Socialist reageerde furieus: Wij hoeven niks te bewijzen! En zag zich gesteund door de Overheid en LNP-er Volder. Toen moest het meest saillante nog komen: We hebben tot deze maatregel besloten omdat FCDS niet volgens de regels deze 3 zetels heeft gekregen. Als FCDS meer dan 10,5% had gehaald, dan was de uitspraak waarschijnlijk anders geweest, aldus de jury. Minister WimHorenberg gaf later toe dat de juryleden de tijdsdruk niet aankonden en beleefde daardoor een ander afscheid dan hij in gedachten had.

Leave a Reply