De wereld volgens SKSmit

Auteur: sksmit

De wereld is chaos, mensen doen grepen naar de macht, ruzie overheerst. Een valse jachthond vergezelt zijn baas tijdens de jacht naar ruzie. Schoten worden veel gelost, maar veel verdwijnen in het niets. Maar moeten wij, hoewel de kogels hun doel vaak missen, ons zomaar laten beschieten?

Moeten wij als kleine konijntjes rennen voor het machtige geweer? Of moeten wij ons verenigen en dan zien hoe goed de jager eigenlijk kan schieten? Is dat gevreesde geweer wel zo gevaarlijk? Kunnen wij die twee niet aan?

Voor de jager gelden deze problemen niet, hij schiet wat in het rond. Een enkele kogel raakt een boom, een ander verdwijnt in het donkere bos. Het maakt niet uit, de lol van het schieten is genoeg. Als er slachtoffers vallen is dat alleen maar mooi meegenomen. De haas die hij gaat schieten lag s ochtends al op zijn bord. De jachthond bijt in alles wat hij te pakken krijgt, een dorre tak wordt verscheurd tot zaagsel.

Is het de angst, de jaloezie, voor al het mooie in het bos? Zijn deze jager en zijn hond ongevoelig voor de kwetsbare sfeer van liefde en geborgenheid, die in het bos aanwezig is. Merken ze het wel, als een teer bloempje onder hun voeten wordt verpletterd. Weten ze wel dat het nu genoeg is.

Over en uit, de beren en wolven uit het bos drijven hen langzaam in de hoek. Een schot klink, maar de kogel treft geen doel, een grote afgrond achter zich, een woedend bos staat voor hun neus. Veranderen is geen uitweg meer het is springen of verscheurd worden.

Leave a Reply