De makelaar

Auteur: Fowel

Stel… je loopt door de El Peso, op zoek naar een kaveltje en grondstoffen om een club te bouwen, en er is niets te vinden dat voldoet. Net als je de laatste straat inloopt staat er groot boven een club: Makelaar MV. Nieuwsgierig loop je naar binnen en wat blijkt, je kunt hier een club bestellen, in verschillende prijsklassen en maten.

Terwijl je op zoek was naar een kavel zat je ook al te zoeken naar een mooie plaats in het centrum voor je winkel, maar die waren helaas allemaal bezet. Gelukkig, ze hebben ook winkels te koop. Je maakt je keuze, betaalt het geld en gaat snel je nieuwe club en winkel decoreren. Helaas, deze woorden berusten niet op waarheid…

Het is nog altijd zo dat iemand die een club wilt bouwen de stad moet afzoeken naar materialen, materialen die duur zijn en waarvan het vervoer veel benzine kost. Geen wonder dat sommige mensen een tweede registratie gebruiken om hun club te bouwen.

Maar wat als er echt een makelaar zou zijn, iemand die goedkoop winkels en clubs bouwt en ze verkoopt? Het zou een nieuwe beroepstak kunnen worden, een die misschien de verzekeringskantoren kan vervangen, die allesbehalve goed lopen. Een van de voordelen die makelaars bieden boven een kavelmarkt is de mogelijkheid tot een keurmerk. Vroeger, in een lang vervlogen tijdperk was er al een soort van makelaarsmarkt, maar dit was een en al oplichting en bedrog. Door een nieuwe status in te voeren, kan een persoon bepalen of iemand een betrouwbare makelaar is of niet.

Daarom pleit ik voor een makelaarsmarkt, en een makelaarstatus.

Leave a Reply