Nieuwsflitsen

Auteur: Redactie

Een bom in de Steenstore in Eurodam heeft een grote ravage aangericht. Maarliefst 26 personen raakten gewond en de schade bedroeg ruim 1500 ISH. De dader is onbekend.

Het aantal diefstallen rijst de pan uit. In 1 week tijd heeft de Cyberische politie ruim 1000 aangiftes van diefstal verwerkt. Chief Officers pleiten daarom voor meer blauw op straat en betere beveiliging bij winkeliers. Slechts 15 van de 1024 winkeliers heeft een alarminstallatie in de winkel hangen. Fabrikanten van de installaties garanderen een gemiddelde pakkans van hoger dan 90%.

Een motie van wantrouwen tegen Minister van Veiligheid Augustus is afgewezen door het Cyberische Parlement. Indiener Graeck verweet de Minister dat hij te drastische maatregelen genomen heeft en geen verantwoording aflegde aan het Parlement. Een wetsvoorstel voor het gebruik van Crime Watch als rechtmatig bewijs in rechtszaken is aangenomen.

De golf van Exim-orders uit o.a. China is volgens Exim-directeuren succesvol verwerkt. Een groot deel van de kogelvrije vesten, die de Chinezen nodig hadden tijdens hun traditionele zwaardgevechten, is gekocht in Eurodam en El Peso. Drie grote orders met meerdere vesten mislukten, hoewel de winstmarges aanzienlijk waren.

Leave a Reply