Ondernemers klagen over slechte handel

Auteur: Leader

Nu de nieuwe handelsperiode is begonnen, beginnen vele ondernemers te klagen over de lage omzet die zij behalen. En dat ze niet tevreden zijn over de omzet, is niet geheel ten onrechte. De economie lijkt inderdaad zeer slecht op gang te komen en zal een flinke impuls nodig hebben om weer op te krabbelen. Ondertussen is het al een bekend fenomeen dat de economie bij het begin van een handelsperiode niet direct goed begint te lopen. Waar pakweg een jaar geleden nog woekerwinsten werden behaald in de eerste dagen, is nu precies het tegenovergestelde een feit.

Een verklaring hiervoor is niet makkelijk te vinden. Misschien delen de burgemeesters wel te weinig subsidie uit of heffen zij te hoge belasting. Misschien zijn er veel mensen met vakantie of hebben zij geen zin meer om zelf een winkel te bouwen. Op de manier zoals het nu gaat, dreigt de economie in een negatieve spiraal te raken. Mensen die zien dat er met een winkel weinig verdiend wordt, gaan zelf geen spullen kopen om een winkel te bouwen, maar zullen eerder geneigd zijn een andere bron van inkomsten te vinden. Het is dus noodzakelijk dat er ingegrepen gaat worden en naar alle verwachting zullen de burgemeesters, die over diverse middelen beschikken om de economie een impuls te geven, ook niet lang wachten met ingrijpen. Een voordeel voor de klant is dat de prijzen van de goederen in winkels nu ook sneller dalen dan ooit. Winkeliers proberen nu van alles om hun goederen aan de man te brengen en het verlagen van de prijs is dan al snel een goed middel.

Het ligt wel in de lijn der verwachtingen dat de economie snel aan zal gaan trekken, vooral door ingrijpen van de burgemeesters. De vorige handelsperiode is het uiteindelijk ook nog goed gekomen, dus dat zal nu waarschijnlijk ook wel gaan lukken.

Leave a Reply