Het land van de nieuwe kansen, of van de slechte handel?

Auteur: Mister Minijunior

Het is nu al een paar seizoenen geleden dat een aantal ontdekkingsreizigers het eiland Digitali� ontdekten. Tal van mensen hebben zich er gevestigd waaronder een aantal maffiafamilies, soms onder valse identiteiten. Een tijdje geleden ving ik een aantal woorden op van Digitalianen die zeiden dat het zelf makkelijker zou zijn om daar advanced te worden!

Een hoopvol bezoekje aan het beloofde land voor ex-Italianen deed toch anders denken, want de prijzen vielen vies tegen. Op het vaste land werden de goederen veel goedkoper verkocht en voor een paar steentjes telde je al snel 12 ISH per stuk neer. Hoe komt dat? Wordt de klei niet hard door het vochtige klimaat, brandt het aan door de hitte? Of misschien komt het wel doordat er zo weinig handelaren zijn? Ik zelf ga uit van het laatste.

Weinig handelaren, is dat een voordeel of een nadeel? Het is zo dat er weinig concurrentie is, maar het is ook zo dat er veel minder wordt gekocht en dus eigenlijk alleen de mensen met het meeste geluk of het hoogste marketingniveau er veel aan verdienen.

Mopperend loopt entertje door de straat omdat hij geen hout voor 0.50 ISH kan krijgen. Zelfs een aanbod van 60 cent wijst hij af en zegt dat hij het in Eurodam voor 50 cent kan krijgen. In de verte zie ik de boot weg varen met daarop vast nog veel meer mensen met die gedachte. Twijfelend besluit ik ook weg te varen, dit land zit ongetwijfeld vol kansen, maar niet voor mij.

Leave a Reply