Parlementaire subsidie

Auteur: Sven en co

Ik loop mijn dagelijkse ronde langs alle clubs en op het eerste gezicht lijkt alles heel normaal. Totdat ik bij het Parlement kom. Ik hoor de luide stem van de Overheid spreken. Het gaat over een nieuwe taak voor de parlementsleden en dat boeit me, dus blijf ik staan om te luisteren. Aan het einde van de speech hoor ik een luid applaus en loop ik verrast verder. Het plan klinkt als muziek in mijn oren. Het Parlement mag namelijk nu zelf subsidies en belastingen uitdelen aan steden. Het zijn ook nog eens behoorlijke bedragen, maximaal 100 ISH subsidie en 50 ISH belasting, per inwoner.

Met een blij gezicht zie ik een tijdje later de parlementsleden naar buiten komen. Sommige zien het als een uitdaging, anderen vinden het interessant, maar allemaal vinden ze het een welkome toevoeging. Ik loop weer een eindje verder door de winkelstraat en zie een boel verkopers met een peinzende blik. Ik vraag wat er aan de hand is. De nieuwe taak is vrij onduidelijk en een hoop mensen hebben hun twijfels of het wel helemaal goed gaat. Waar komt bijvoorbeeld het geld allemaal vandaan, en waar gaat het heen? Andere Cyberi�rs zitten meer in over de parlementsleden, want de nieuwe taak vraagt om een erg grote samenwerkingsband. Deze is er lang niet altijd geweest als men kijkt naar enkele vorige handelsperiodes waar alleen maar met modder werd gegooid.

Zullen de leden van het parlement wel eerlijk omgaan met deze nieuwe taak? De burgemeesters zullen zich meer bezig kunnen gaan houden met parken, officers en parkeerplaatsen. Maar lopen ze niet te hard van stapel? Het is namelijk nog maar net de vraag of de leden van het parlement wel tot een akkoord komen. Wordt het tot nu toe goed samenwerkende en vredige parlement toch nog bloeddorstig? Zal de nieuwe president door deze taak misschien nog een motie van wantrouwen krijgen? Zal er dan toch weer modder door het parlement vliegen in plaats van nuttige opmerkingen? Zullen er nog meer vervangers het parlement in moeten? Met twijfelachtige gevoelens loop ik terug naar huis om hier nog eens goed over na te denken.

Leave a Reply