Waarom de economie plat ligt in Monapoli

Auteur: Kleinez

Ooit was Monapoli een beruchte handelsstad. Er werd veel gehandeld in producten die in andere steden illegaal zijn, maar sinds twee weken voor het einde van deze handelsperiode ligt de economie helemaal plat! Hoe kan dat?

Toen de ondernemers deze periode op het eiland, na een uitgebreide vakantie, weer aan het werk gingen merkten velen al snel dat er een aantal goudkavels in hun stad lagen! Sommige ondernemers wijzigden hun handelsplannen om goud te gaan graven, maar dit werd hen fataal. Als een ondernemer opgewekt naar zijn zojuist gekochte goudkavel wandelde met zijn schep in de hand en lekker ging graven met een idee van winst in het vooruitzicht, werd deze hevig teleurgesteld. Wat kwam er uit de grond? Niet de minstens verwachte 20 gram goud, maar maximum 5 gram. De ondernemer keerde hevig teleurgesteld terug naar zijn magazijn waar na hij het goud in zijn winkel legde, en het opnieuw besloot te proberen. Maar alle ondernemers stuiten elke keer maar op een paar goudklompjes.

Zonder goud geen chips, zonder chips geen pistolen. En dat voor een stad waar de handel in wapens gelegaliseerd is. Een enkele ondernemer importeerde goud van het vaste land tegen een hoge vergoeding en begon aan de productie van pistolen. Maar aan wie raak je pistolen kwijt als verschillende maffiafamilies niet meer in oorlog zijn, maar met elkaar samenwerken als broeders? Consumenten wilden niet te veel neertellen voor een pistool, dus gingen de pistolen er uit met verlies of werden ze brutaalweg uit een winkel gestolen. Wat moet je met een pistool als je geen kruit hebt om ermee te schieten? Enkele kruitimporten uit Azi� leverden niet veel op aangezien er in zo een blok slechts 50 gram kruit zat. Een oorlog tussen maffiafamilies zou velen uit de problemen helpen. Het droomscenario van de ondernemers was een gigantische schietpartij tussen meerdere families, want op die manier zouden ze goud geld verdienen.

Het enige wat hielp was om producten te verkopen voor dumpprijzen! Als er twee weken geleden een goudimport geweest zou zijn zou de handel nu volop bloeien in Monapoli. Enkele handelaren zijn momenteel hun spullen aan het pakken om te verhuizen: het beloofde land kan haar belofte niet meer waar maken…

Leave a Reply