Cyberië verwelkomt de auto en zegt files vaarwel

Auteur: Redactie

Een typische paradox: met de intrede van autos in het Cyberische straatbeeld zijn de files in één klap verdwenen. Waar voorheen de vrachtwagens in kilometers lange rijen voor de stadspoorten stonden te wachten, scheuren de BMCs en Farmerraris nu als opgevoerde racewagens door de MC Hooftstraat in YenVille. Zijn de wegen verbreed?

Welnee, licht de Overheid toe, het verkeer is gewoon veel efficiënter geworden. Voorheen reden de grote, logge en trage vrachtwagens op en neer voor een kilotje ijzer. Nu gebeurt dat met een Miniconomini. Van zo n wagentje passen er drie in een oude vrachtwagen. Een andere reden ligt echter meer voor de hand: in de afgelopen maanden is het landschap van de Cyberische berg in belangrijke mate herschikt.

Zo is de totale te bebouwen ruimte bijna verdubbeld, onder andere door het verkoopbaar maken van grondstofloze kavels. Een derde maatregel die files tot verleden tijd heeft gemaakt is het upgraden van de verouderde computersystemen waar het economische verkeer gebruik van maakt. Een bezoekje op de digitale kavelmarkt is daarmee ruim tien keer zo snel geworden. Gevolg van dat alles is dat Cyberiërs steeds vaker te vinden zijn in cafés, clubs, of in de auto.

Het openstellen van de automarkt mag dan ook nu al een succes genoemd worden. Cyberiërs houden van de MCDus, de Kavelrover en de Nishan, zomaar drie nieuwe nationale merken. In reactie daarop openden maar liefst 7 garages binnen een dag hun deuren. Inmiddels is het totaalaantal opgelopen tot 23, is de markt totaal verzadigd en worden reparaties voor spotprijzen aangeboden. Maar de garagehouders maakt het niet uit: liever onder de auto dan achter het bureau, lijkt hun adagium.

De Cyberische economie lijkt in twee opzichten te profiteren van de introductie van de Cyberische automobiel. Allereerst is het transport goedkoper geworden. Waar voorheen voor een rit van 10 kilometer 50 liter benzine verdween in de vrachtwagentank is dat met de vernieuwde MC Truck nog slechts 20 liter en met de superzuinige Miniconomini slechts 2 liter. Nadeel van deze minimobiel is dat er slechts 1 squst aan goederen in past. Voor de meeste ondernemers is dat echter voldoende.

Een tweede effect van de vrije automarkt is de toegenomen bedrijvigheid en daarmee de omzet. In 24 uur tijd zijn nu net zoveel autos gebouwd als het aantal vrachtwagens in de vorige vier weken, berekend Captain of Industry Martien, bezitter van 4 Miniconominis en een spierwitte Lamcia. Daarvoor is alleen al 1500 kilo ijzer nodig, een geweldige stimulans voor de ijzerindustrie.

In de toekomst wil de Overheid het daarnaast mogelijk maken races te organiseren. Naar verwachting zullen dan honderden Cyberiërs extra over gaan tot het kopen van een auto om mee te kunnen doen aan de Grand Prix van Cyberië of Digitalië. Het wachten is nu op de eerste Cyberische flitspaal…

Leave a Reply