Snelweg

Auteur: The Waiter

De schepen kwamen één voor één binnen varen in de haven. Net als altijd dus. Maar deze keer waren het er veel, heel erg veel. Aan het begin van iedere periode zaten de mannen van de havenverkeersleiding in Eurodam met de handen in het haar. De havens van het eiland waren niet gebouwd op de vele handelaren, politici, kunstenaars en criminelen die de havens binnen stroomde. Zondag ging het anders, de schepen hadden alle ruimte en de mensen kwamen vlot langs de douane.

Dat alles is te danken aan een vernieuwde infrastructuur over heel het eiland. Tijdens de rustperiode is de haven vernieuwd, heeft de verkeersleiding gloednieuwe radarsystemen gekregen, zijn de snelwegen tussen de steden vernieuwd met een glanzend laagje asfalt, zijn de water- en gasleidingen vervangen door betere waardoor iedereen nu voldoende water en gas heeft; de elektriciteit voorziening is overgestapt op kernfusie en heel Cyberië heeft supersnelle glasvezelverbindingen. De snelheid is enorm en alles loopt op rolletjes.

De Overheid heeft flink geïnvesteerd in het eiland en de bewoners (die we ook mogen bedanken voor hun bijdrage) zijn er heel erg blij mee. Nog nooit waren ze zo snel uit de schepen en nog nooit waren ze zo snel in hun landhuizen, rijtjeshuizen, appartementen of steegjes.

De nieuwe infrastructuur vraagt natuurlijk wel om onderhoud, en dus ook om geld. Hopelijk zijn ook dan de inwoners vrijgevig genoeg om dat mogelijk te maken.

Leave a Reply