Een brief van Bytertje

Auteur: bytertje

Deze brief zal gaan over uw rechten, maar ook over uw plichten als burger. Ik zal proberen dit soort brieven iedere editie te schrijven om u op deze manier kennis te laten maken met de wet, de politiek en uw rechten. Maar ook uw plichten. Tevens zullen aan bod komen: blunders, fouten en vergissingen van zowel gewone burgers als personen met een politieke functie.

Deze week wilde ik graag beginnen met onze Minister van Onderwijs. Deze man, beginnend politicus, voormalig schooleigenaar, rechter, advocaat en wat al niet meer trok op de eerste dag van deze handelsperiode direct de aandacht van het Parlement en enkele burgers.

Zoals bekend moet een Minister van Onderwijs iedere ambtsperiode opnieuw statussen toekennen aan scholen die hiervoor in aanmerking komen. Op dit moment zijn dat twee scholen. Na mijn bekendmaking aan een Cyberisch burger dat ook ik een school zou starten, verspreidde het vuurtje zich in een rap tempo. Tijn, onze huidige Minister van Onderwijs, nam contact met mij op over mijn school, waarbij het ging over de status, hetgeen zijn goed recht was als MvO.

Er gingen echter een paar dingen fout tijdens ons schriftelijk onderhoud. Hij vroeg mij naar de lessen van de school, waarop ik hem te verstaan gaf dat ik die niet hoefde te overhandigen. Want het wetboek meldt niet dat alle lessen overhandigd dienen te worden ter inzage. Wat het wetboek wel voorschrijft is dat gemaakte lessen overhandigd dienen te worden op verzoek. Na een kleine tien minuten discussiƫren begon het gesprek zich op een nare manier te ontwikkelen . De MvO begon mij te beledigen; wederom een overtreding van het wetboek. Een van de wetten in het Wetboek zegt namelijk dat beledigen strafbaar is. Ik maakte hem duidelijk dat ik hoe dan ook les zou geven, met of zonder status. Iets wat mag en niet strafbaar is. De minister probeerde duidelijk te maken dat Tijn het liever niet had en dat hij alles zou doen om te voorkomen dat ik les zou geven zonder status. Op zich niets mis mee natuurlijk, ware het niet dat hij bij zijn uiting van onvrede mij zei dat als ik les zou gaan geven, hij er persoonlijk voor zou zorgen dat ik een cheaterstatus zou krijgen.

En daar maakt hij wederom een fout: hij deed een uitspraak die zijn macht ontstijgt. Vul zelf maar in, hij bedreigt me of hij chanteert me. Het is maar net hoe je het interpreteert. Na wat inmengingen van het parlement verstuurde hij een excuusbrief naar de Parlementariers. In deze excuusbrief biedt hij voor de ene helft zijn excuus aan en ontkent hij de andere helft. Alleen had hij dit ontkende deel al aan twee andere Parlementariƫrs bekend. Wederom een leugen dus.

Minister van Onderwijs Tijn

Ook Minister van Onderwijs Tijn is een onervaren politicus. Hij maakt zijn debuut in het Parlement. In het onderwijs heeft Tijn echter wel veel ervaring. Hij leidde bijvoorbeeld het OUC, de school die nu in handen is van ramy the king !.

Tijn is van plan strenge controles te gaan houden op scholen, zodat de kwaliteit van de lessen gewaarborgd blijft. Naast leraar is hij ook gediplomeerd advocaat, rechter, officer en editor.

Woordvoerder/Vice-president De Socialist

De Socialist zit voor de derde keer in het Parlement voor de door hem opgerichte partij FC De Socialist. In september deed hij dienst als Minister van Financien en ontving hij daar geen enkele klacht over, maar toch werd hij niet herkozen.

De Socialist was in september tevens het meest actieve Parlementslid, en zorgde onder meer voor het aftreden van Minister van Onderwijs Bytertje en President ICE KING.

Al deze artikelen verschenen in de Parlementsbode, een uitgaven van De Socialist.

http://www.parlementsbode.tk/

Leave a Reply