Miquel Alvarez verdacht van koersmanipulatie

Auteur: Redactie

De YenVillse burgemeester Miquel Alvarez, telg van de beruchte Alvarez-familie, is vandaag ingerekend door het CBI op verdenking van koersmanipulatie. Tegen de burgemeester wordt een onderzoek gestart, waaruit moet blijken dat twee verdachte aankopen afgelopen dinsdag hebben geleid tot een geanticipeerde koerssprong van de USSREX, de Roebelarendsveense aandelenindex.

Het CBI denkt dat de omstreden aandelenhandel van Miquel Alvarez nog maar het topje van de ijsberg is. Een ander lid van de familie, Bonita Alverez alias hans de vries, blijkt op dezelfde dag eveneens actief geweest te zijn in de handel in bijzonder hoog geprijsde producten uit de FES, met het oog op het effect hiervan op de koers. De effectenwet (artikel 6) verbiedt dergelijke handel. Beide leden van de Alvarez-familie hangt nu een boete van maximaal 5000 ISH boven het hoofd. Voor Miquel Alvarez dreigt echter een veel zwaardere sanctie: het verliezen van de burgemeestersketting van het rustige dorpje YenVille.

In de afgelopen dagen hebben een tiental beleggers grote bedragen gewonnen op de Cyberische beurs, waar sinds begin deze maand een nieuw systeem ingevoerd is. Koersen sprongen binnen enkele uren met tientallen procenten tegelijk op en neer. In hoeverre de beleggers bij hun beslissingen gebruik maakten van de koersgevoelige informatie vanuit de Alvarez-familie moet nu blijken uit het onderzoek.

In dat onderzoek wordt tevens het reilen en zeilen van de Alvarez-familie onder de loep genomen. Zo is Miquel voorzitter van een maffia raad en lijken de overige leden zich gemakkelijk te rekenen onder het criminele milieu.

Totdat de resultaten van het onderzoek bekend zijn zal YenVille zonder burgemeester zitten. Mocht de huidige burgemeester strafbaar bevonden worden, dan zal RedDevil85 het roer overnemen. De VR-voorzitter behaalde tijdens de laatste verkiezingen een tweede plaats in het rijkeluisdorp.

Leave a Reply