Autoindustrie een snel groeiende economische tak

Auteur: The Waiter

Mijn neus in de wind, de wind in mijn haren, heerlijk. De winterzon hangt laag en op mijn kin vormt zich een koud laagje ijs. Pijnlijk, maar het geeft niet, nu niet, nu voel ik geen pijn. Ik voel de warmte in me. Het geluid is hemels, het gevoel is zalig, dit is een droom. Het kan niet anders.

Altijd heb ik er van gedroomd, en ik niet alleen, want iedere man droomt hier toch van? Om met 180 km/h bij het horen van een grommende V8 over de uitgestrekte A3 van Eurodam naar Bahthoevedorp te rijden in een gloednieuwe Farmerrari cabriolet XL (rood natuurlijk). Het personenvervoer is er zeker op vooruit gegaan. Niet langer zijn we afhankelijk van de inmiddels hoogbejaarde bussen van de OVC (Openbaar Vervoer Centrale). We mogen zelf gebruik maken van de snelwegen, niet langer is dat een privilege van belangrijke functionarissen.

De auto-industrie is een snelgroeiende tak in de economie van het land. In iedere stad staan al meerdere garages die een onderlinge, gezonde concurrentie voeren. Daarnaast is ook het aantal auto s dat te huur staat ruim voldoende. Ook hier zorgt een gezonde concurrentie voor zeer betaalbare prijzen. Voor een prikkie zit je in een andere stad, en dat kan handig uitkomen als de prijzen in je eigen stad hoog liggen.

De concurrentie van de steden onderling begint dus gelukkig ook weer te groeien, dat is zeer goed te merken in mijn woonplaats Bahthoevedorp. Een klein weekje geleden betaalde ik voor een paar stenen nog een fortuin, bijna 20 ISH per stuk, maar dankzij invloeden van Eurodam waar de prijs rond de 5 ISH lag beginnen de prijzen nu gelukkig weer te zakken tot rond de 7 ISH, het vervoer wordt dus mee gerekend.

Het wordt tijd dat ik deze auto maar weer naar de garage breng, straks rekenen ze me er een extra uur bij. Want tja, het zijn en blijven geldwolven, die Cyberiers.

Financieel Informeel

Door: bytertje

Wederom een stukje uitleg over uw rechten en plichten met een totaal nieuw voorbeeld. Iedereen in Cyberië kan een MV bezitten. En met een MV kunt u leuke maar ook zeer schadelijke dingen doen zonder gestraft te worden. Let op, ik schrijf dit stuk niet om iedereen te motiveren de wet te testen, ik schrijf dit stuk zodat u zichzelf kunt beschermen tegen gaten in de Wet!

Mijn MV zal als voorbeeld dienen. Ik kan helaas geen naam noemen vanwege reclame en dergelijke, maar een gemiddelde burger weet welke het is. Met deze MV heb ik een bank gebouwd, iets dat nodig is om aandelen aan burgers te kunnen verkopen. Deze aandelenverkoop is zeer winstgevend en je hoeft er niet eens daadwerkelijk voor te handelen. Regelmatig laat ik kennissen van mij 250 ISH verdienen door ze een MV te laten bouwen. Wanneer de MV gebouwd is koop ik alle aandelen op voor 1500 ISH. De bouwer heeft op die manier dus makkelijk en binnen 2 minuten 250 ISH verdient. De enige voorwaarde die ik stel aan de bouwer is dat ik de naam en standplaats bepaal.

Een verstandig ondernemer met een MV weet welke namen bekend zijn. Een sluwe ondernemer, zoals ik zelf, maakt ook daadwerkelijk gebruik van die bekendheid. In de afgelopen week heb ik meerdere MVs aan laten maken, ze opgekocht en daarna weer verkocht. Enkele voorbeelden hiervan zijn FC De Socialist MV, L.N.P. MV, DNCHBO MV en Safe Harbor Cash MV

U vraagt zich misschien af: Waarom? De reden is simpel. Al deze MVs heb ik met meer dan 100% winst verkocht. Ik kocht ze op voor 1500 ISH en verkocht ze voor 3000 ISH of meer. Gezien de bovenstaande namen ben je snel geneigd als burger om mee te willen varen op andermans succes. Hoewel u misschien ervan overtuigd was dat u dat aan het doen was, bent u in werkelijkheid slachtoffer geworden van andermans roem. En anderen werden juist een paar 1000 ISH rijker Het klinkt egoïstisch, maar was u ook niet egoïstisch toen u de aandelen kocht? Dacht u ook niet alleen maar aan uw rijkdom?

De enige die trachtte deze handel tegen te gaan was FC De Socialist. Hij heeft geprobeerd een rechtszaak te starten. Helaas voor hem werkte het wetboek hier niet aan mee. MVs zijn namelijk zo snel en makkelijk te verhandelen dat op het moment dat je de dader aanklaagt, deze al niet meer de eigenaar is. Het is dus een onmogelijke klus om deze listige doch legale truc te stoppen. Althans, zo lijkt het. Want de aanpak is echter heel simpel. Vraag aan onze Schepper of hij iets wilt maken waardoor de oprichter van een MV geregistreerd wordt. Op die wijze kun je dan altijd zien wie er verantwoordelijk is. Tevens moet er een Wetsvoorstel komen dat ervoor zorgt dat de oprichter van een MV aangepakt kan worden.

Maar dat zullen de heren Parlementariers inmiddels zelf ook wel bedacht hebben. Dat was het dan weer voor deze week. In de volgende editie zal ik u wat wijzer maken over de stadsaandelen en de index.

Het leed dat de Taxichauffeur heet

Door: Michiel Hutman

Het is maandagavond. Ik trek mijn jas aan en loop naar buiten om de net verschenen TMC te lezen. Dat is altijd weer spannend als je een artikel hebt geschreven. Ik loop rustig naar de Beansweg, waar ik over moet steken. Ik sta midden op de weg als er opeens met hoge snelheid een Miniconomini komt aan geracet. Ik spring opzij terwijl de automobilist een ruk aan het stuur geeft. Ik val op de grond en hoor een knal. Als ik op sta en om me heen kijk, krijg ik door dat ik midden op de weg sta. Ik loop wat verward naar de stoep en ga daar zitten. Als ik omhoog kijk zie ik een bordje Zwollar staan. Ik sta op en kijk over het bord heen. Wat ik daar zie zal ik niet snel vergeten; een Miniconomini ligt op de kop in de sloot en een Nishan midden op de weg, helemaal in elkaar gedeukt aan de voorkant. Ik loop naar de man toe die naast de Miniconomini staat en met een blik van herkenning roep ik: Jij bent die wegpiraat! Direct trekt de man een pistool tevoorschijn en richt deze op mij. Me realiserende dat ik te maken heb met een echte crimineel trok ik een sprintje naar de dichts bijzijnde Officer. Als ik een eindje gerend heb kom ik de Zwollarse CO tegen: Wouter Bos. Ik spreek hem aan en vertel hem over de taxichauffeur en het ongeluk. Hij zegt dat hij polshoogte zal nemen en ik loop nog half geschrokken, half verward naar huis. De volgende dag lees ik op de NewsFeed: Ernstig ongeluk in Zwollar, zeker 2 doden. Eén bestuurder weg gerend na ongeluk. Veroorzaker onbekend. Het eerste dat door mijn hoofd flitst is dat ik heel veel geluk heb gehad. Ik kom tot de conclusie dat de ontdekking van auto s in Cyberie erg handig is, maar ook dat elk voordeel zijn nadeel heeft.

Newbie heeft moeite met eerste stappen in Cyberie

Door: tappersheul-SG

Onderzoek heeft uitgewezen dat de nieuwelingen die zijn begonnen in de huidige handelsperiode erg veel last ondervinden van stomme fouten. De meeste geven aan dat ze veel te snel dingen gekocht hebben voor veel te hoge prijzen, waardoor er vanaf dag 1 een tekort aan liquide middelen dreigt. Natuurlijk is er nog hoop voor een oplossing voor de geldzorgen. Na enkele dagen handelen merken de nieuwkomers steeds meer dat veel lezen de beste vooruitgang zal geven. Langzaamaan kan begonnen worden met het maken van kleine winsten op verkopen. Verder blijft de hoop gevestigd op (meer) subsidies van de plaatselijke burgemeesters om door de moeilijke beginperiode heen te komen. De conclusie van de meeste nieuwkomers blijft wel dat de verslaving erg snel heeft toegeslagen.

Leave a Reply