Zware bomaanslag in Eurodam

Auteur: Redactie

Een zware bomaanslag vanmiddag, in het centrum van Eurodam, heeft aan een Cyberier het leven gekost. 58 anderen raakten gewond, waarvan enkelen zeer ernstig. Om iets voor vier uur s middags explodeerde een auto voor De Cyberische Bank. De meeste gewonden bevonden zich in de ontvangstruimte van de bank, waar op dat moment een presentatie werd gegeven. De Eurodammer skullhead overleed, nadat hij polshoogte ging nemen bij de auto, die verdacht tikte.

De dader, die zich verplaatste in een witte Miniconomini, is weten te ontkomen aan de politiemacht die direct uitrukte na de ontploffing. Veel Eurodammers zijn bang dat de aanslag het werk is van de actieve beweging RAF (zie: RAF schreeuwt dreigend in het Duits). Het CBI bekende dat de aanslag nauwkeurig was voorbereid (de geblindeerde Miniconomini sleepte het bomvoertuig achter zich), maar denkt toch meer aan een solo-actie. De aanslag is niet opgeëist en onder de slachtoffers bevond zich geen enkele politicus, aldus een zegsman van het CBI in een reactie.

Het Eurodamse ziekenhuis had veel moeite om de 58 gewonden te helpen. Ziekenwagens reden af en aan in een traditioneel drukke middagspits en een aantal gewonden werden afgevoerd naar het nabij gelegen Roebelse hospitaal. Onder hen bevonden zich de bekende aandelenhandelaars The_Messiah en dagobert_Duck, die beide in de bank aanwezig waren om geld op te nemen.

In heel Cyberië is de angst inmiddels tot een hoogtepunt gekomen en de kogelvrije vesten vliegen dan ook over de toonbank. De nieuwste vesten helpen ook tegen scherven tijdens een aanslag. Het is een misverstand dat een vest alleen bedoeld is om kogels op te vangen, benadrukt een winkelier. Minister van Veiligheid Rabb heeft burgers al opgeroepen te overnachten op afgelegen hotels en drukke plaatsen zonder aanwezigheid van een Officer voorlopig te vermijden. Ook wordt er gedacht aan de inzet van een mobiele eenheid.

Leave a Reply