Beurzen kelderen dramatisch

Auteur: Webb_cam

Grote paniek ontstond op het Eurodamrak, waar de Miniconomy Trade Index tot een dramatisch dieptepunt daalde. Waar de EPSX en de B100 zich al ruim onder de 50 ISH-grens bevonden, geeft ook de Roebelarendsveense USSREX een duidelijk dalende lijn. De enige koers die lijkt te herstellen is die van het bij j_plaiziers geliefde Zwollar, waar de ZWF ondanks eenzelfde koersval toch weer een stijgende lijn aanhoudt.

Veel Cyberische en Monapolitaanse aandelenhandelaars verlaten gedesillusioneerd de beursvloer en als de koersen sluiten is de ontreddering compleet. Op een enkeling na zijn de meeste handelaars een groot deel van hun kapitaal verloren. Op dat moment komt ook het bericht dat er door twee personen uit de beruchte Alvarez-familie handel met voorkennis zou zijn gepleegd. De Overheid en CBI hebben dan ook een onderzoek gestart.

Kenners spreken van een heuse beurskrach, maar de oorzaak is niet duidelijk aan te wijzen. Toch is de meest eensgezinde gedachte dat de nieuwe berekening van de koersen een grote rol speelt:
Bij de nieuwe berekening wordt er elk uur, in plaats van de eerdere vijf uur, gekeken naar alle verkopen en aankopen in de steden. Ook wordt het verloop van de koers zelf elke keer meegenomen, zodat s nachts de koersen niet tot nul kelderen. Het experiment was gewaagd, te meer omdat de Cyberische koersen slecht te voorspellen zijn door het grillige koopgedrag van de burgers. Het blijkt dat dit systeem niet goed werkt voor de Cyberische samenleving, maar het geeft in ieder geval een signaal af aan de economische experts van de Overheid.

Leave a Reply