De Rote Armee Fraktion belicht

Auteur: Webb_cam

Cyberië wordt nu al dagen lastiggevallen door een terroristische organisatie, die zichzelf de Rote Armee Fraktion noemt. The Miniconomist bekijkt de organisatie van meerdere kanten.

Het is zondag, vijf pistoolschoten vallen. Drie Parlementariërs belanden in het ziekenhuis, waarvan vooral The Waiter en Michiel Hutman grote ophef maken. Later worden ook WimHorenberg, De Socialist, en Rabb ernstig getroffen door de kogels uit RAF-pistolen. De Rote Armee Fraktion heeft overal mensen, zo blijkt, als secondes na een aanslag deze al op de NewsFeed staat.

De politie en CBI worden schijnbaar buitenspel gezet als politicus na politicus het slachtoffer wordt, terwijl op hetzelfde moment The Waiter een verslag van een gesprek publiceert. Jan-Carl Raspe, een van de leden, gaf aan dat het hen slechts om de lol gaat en vroeg The Waiter om ook lid te worden. De CBI komt onder grote kritiek te staan als de zaak-RAF wordt beschouwd als niet-urgent en dat er alleen een zaak zal worden begonnen als een ernstiger doel wordt geraakt door de organisatie. Kabinetsvragen worden in grote getale afgevuurd op Minister van Veiligheid Rabb, terwijl de ambtenaar van ditzelfde ministerie, Remco Bogaard wanhopig de Rote Armee Fraktion tot onderhandelen hoopt over te halen.

Dan, na een halve week terreur, geeft de RAF eindelijk aan te willen onderhandelen met de Minister van Veiligheid. Een lijstje van eisen is het resultaat, waarin een Parlements- en Veteranen Raad-zetel worden opgeëist, alsmede een geldbedrag van 10.000 ISH. Op het moment van publicatie is waarschijnlijk een rechtszaak gestart van de CBI tegen verschillende RAF-leden, waar verrassend genoeg de naam van Siegfried Haag, de bewezen schutter van Rabb, op ontbrak. Vanwege de RAF heeft Michiel Hutman al gemeld dat hij zich niet meer beschikbaar zal stellen voor een nieuwe periode als volksvertegenwoordiger. Ook is er kans dat nog meer Parlementariërs failliet zullen worden verklaard voor het einde van de maand.

Maar is de Rote Armee wel zo slecht als wordt beweerd? Het is waar dat de aandacht op bepaalde dingen worden gevestigd, die eerder ingeslapen waren. Zo is er openlijk grote kritiek gekomen op het beleid van de Cyberische geheime dienst, en is het Parlement weer eens nodig wakker geschud. Misschien is het goed om de mogelijkheden van het spel uit te buiten, want zoals The Waiter bewees waren de leden vooral uit op de lol. Er zitten zeker goede kanten aan, zo kan het wetboek, die het nu op sommige punten af laat weten, een hoognodige verandering ondergaan. De Minister van Veiligheid heeft de kans om zijn functie goed te bekleden, en meteen wordt zijn onmacht aangetoond.

Mogelijk moet de RAF worden gezien als een indicator voor al die dingen die in de loop der tijden verwaarloosd zijn geraakt, of vergeten. Toch is ook bovengetekende een mogelijk slachtoffer voor de groepering, en moet het gevaar niet worden vergeten.

Cyberian Armed Forces

Door: Robbiedoes

Een straaljager vliegt laag over en landt even later met een overweldigend geluid op de landingsbaan. We zijn op bezoek bij de Cyberian Armed Forces (CAF). We spreken eerst met luchtmacht generaal Blackmailer. Waarom heeft Cyberië eigenlijk een leger nodig?

Blackmailer: De internationale gemeenschap speelt tegenwoordig een belangrijke rol bij het oplossen van conflicten tussen landen onderling en binnen landsgrenzen zelf. Snel reageren op die conflicten gaat het makkelijkst via de lucht. Reactiesnelheid is ook cruciaal wanneer onze eigen veiligheid in het geding is. Bijvoorbeeld bij terroristische dreiging. Hoogte, snelheid en bereik zijn de essentie van AirPower. De hoogte kan variëren van vliegoperaties op zeer lage hoogte tot ruimteoperaties met satellieten. AirPower kan snel worden ontplooid: over grote afstanden, in willekeurige richting en ongehinderd door bergen, rivieren of andere aardse obstakels. Wegens geldgebrek en politieke onwil oefent de luchtmacht vooral met simulators en wordt er nog te weinig met het echte materiaal geoefend terwijl er diverse squadrons operationeel zouden kunnen zijn, dit tot groot verdriet van de commandant.

Bij de landmacht is het ook al niet beter, zegt generaal Smekke van de Cyberische landmacht. Een sterk leger is goed voor Cyberië. Als Cyberië een sterk leger had gehad met voldoende stootkracht dan was het incident met Japan nooit gebeurd. Ook kan een sterk leger een bijdrage leveren aan vrede, veiligheid en stabiliteit in Cyberië. We bedanken landmachtgeneraal Smekke en gaan richting de haven om de situatie bij de marine te polsen. Het marinegebouw staat er trots bij en een aantal mariniers zijn druk bezig op de hindernisbaan. Ach, we proberen het beste er van te maken, reageert zeemachtadmiraal Dr. mark. De onderdelen hebben meer geld nodig, geld dat nu door een klein aantal privéinvesteerders wordt opgehoest. De vraag is echter, of de politiek klaar is voor het noodzakelijk kwaad van een leger.

De Zoektocht

Door: vinny

Het is nu ongeveer tien maanden geleden dat een van de meest bekende, misschien wel de bekendste inwoner van Cyberië, het land uitgezet werd. Sindsdien is er niet veel meer van deze persoon vernomen. Enkele bronnen beweren dat hij ergens op een tropisch eiland van zijn I-Shells zit te genieten. Andere denken dat hij net over de grens zit te wachten tot dat hij Cyberië weer binnen kan komen. Er zijn zelfs bronnen die beweren deze Bekende Cyberiër al lang weer in het land is.

Deze man, zoals een groot aantal van jullie zullen weten, is joopsim. Hij was één van de eersten die in Cyberië kwam en hij heeft van Roebelarendsveen een bloeiende stad gemaakt. Onder zijn deskundige leiding werd de eerste Veteranen Raad opgericht.

Helaas gaat het leven van joopsim niet altijd over rozen. Criminaliteit loopt als een rode draad door zijn leven. Hij is een jager, maar hij gebruikte zijn pistolen niet alleen om op konijntjes te schieten. Vele mensen hebben ooit een kogel van deze excentrieke man mogen ontvangen. Al zeer vroeg in zijn leven pleegde hij zijn eerste moord (waar hij overigens nooit voor gepakt is). Hij was een perfectionist en hij plande alles zorgvuldig.

Hij was de eerste inwoner van Roebelarendsveen en de eerste burgemeester van Roebelarendsveen. Hij kreeg bij een aantal verkiezingen meer stemmen voor het Parlement dan wie dan ook. Overigens bedankte joopsim altijd voor het Parlement, hij was liever burgemeester van zijn stad. Op den duur durfde niemand meer de concurrentie aan te gaan om het burgemeesterschap van Roebelarendsveen. Bij de bookmakers stond hij altijd 1:1 als het er om ging wie de nieuwe burgemeester van Roebelarendsveen zou worden. Totdat die ene zwarte dag. Op 9 februari rond zeven uur s avonds was het ineens gedaan met joopsim.

Lees volgende week het vervolg van De Zoektocht

Leave a Reply