El Peso bloeit op

Auteur: steentjes

Na een moeizaam begin in El Peso en een groot tekort aan allerlei grondstoffen en andere producten lijkt het nu beter te gaan. Toen ik voor het eerst een winkel begon in El Peso schrok ik er van hoe weinig er te krijgen was. Er was een tekort aan hout, steen, ijzer, benzine en ga zo maar door. De producten die er wel te krijgen waren, hadden een enorm hoge prijs.

Nu gaat het economisch gezien een stuk beter in El Peso. De prijzen van allerlei producten zijn gedaald naar een acceptabel niveau en bijna alles is er te krijgen. Het was echt mooi om te zien hoe hard men met elkaar ging concurreren toen er een zetje gegeven werd. Binnen een dag daalde de steen prijs van 8 ISH naar 3,19 ISH en dat is natuurlijk heel goed voor onze stad. Ook de houtprijs is naar een fatsoenlijk niveau gedaald en deze twee producten hebben een grote prijsdaling van andere producten veroorzaakt.

In El Peso zijn deze paar dagen ongeveer twee keer zoveel winkels gekomen en het begint er echt druk te worden. Dit levert wel een probleem met de parkeerplaatsen op, want iedereen die onze stad uit wil gaan moet maar hopen dat hij of zij ook terug kan komen. Zo heb ik al een paar keer urenlang vastgezeten in Eurodam, omdat alle parkeerplaatsen in El Peso vol stonden. Volgens de burgemeester komt dit door het enorm gedaalde budget van haar stad, maar ze doet haar uiterste best om aan de vraag naar parkeerplaatsen te voldoen.

Het gaat niet alleen goed met de legale kant van de economie in El Peso, maar ook de wapenhandel bloeit met de dag verder op. Ik vind het persoonlijk angstaanjagend hoe makkelijk het is om aan een wapen te komen en er iemand mee neer te schieten. Zo zijn er op dit moment vier pistolen te koop en een hele boel kilos kruit.

Leave a Reply