Ingezonden brief

Auteur: Minister van Financiën Webb_cam

Afgelopen maandag, 22-12-03, verscheen de volgende zin in de TMC over mij, de Minister van Financiën: Nu blijkt dat hij als hoofdverantwoordelijke van het bank- en verzekeringswezen bewust niet heeft ingegrepen en de acties wellicht zelfs steunt, lijkt zijn positie onhoudbaar.

Naar aanleiding van die zin schrijf ik deze brief. Het is niet acceptabel dat leugens van deze grootte in de staatskrant verschijnen, zeker niet als zij van de hand van de Overheid zijn. Allereerst zal ik een overzicht geven van mijn rol in het Bookmaker-schandaal.

Met zijn toestemming: Bookmaker is dezelfde persoon als sksmit, zoals sommigen weten is dat mijn broer. Zodoende was ik grotendeels op de hoogte van de truc die hij uitvoerde. Het probleem is echter, dat alles wat Bookmaker deed legaal was, hij hield zich zelfs aan de richtlijnen die ik voor de ambtsperiode opgesteld had, iets wat niet eens volgens de wet verplicht was.

Juist omdat ik de acties van tevoren al in de TMC had aangekondigd, snap ik niet waarom deze loze kritiek op mij wordt geuit. Ik heb het volk gewaarschuwd, verder is het natuurlijk, met een kapitaal van de grootte als die van bijvoorbeeld Veyron, nooit slim om bij een particuliere bank met 10% rente te sparen. Het grootste probleem wat ik tegenkwam, is dat ik dan wel eindverantwoordelijk ben, maar wettelijk niets over de banken te zeggen heb. Nergens in de wet staat namelijk dat zij zich aan mijn richtlijnen moeten houden, ik kan er niets aan doen wanneer zij dit niet doen. In tegenstelling tot wat de TMC-redactie beweert, heb ik wel degelijk ingegrepen. Ik heb een wet ingevoerd die het voor de Minister van Financiën mogelijk maakt banken te straffen die zich niet aan de richtlijnen houden.

Blijft dat Bookmaker zich zelfs aan die richtlijnen hield. Er was geen enkele manier om iets te doen aan de truc, omdat op de lange termijn de bank zelfs winst zou maken door de verkoop van de MVs. Dat de Overheid het een feit noemt dat ik niet heb ingegrepen, bewust niet heb ingegrepen, is dus onbegrijpelijk. Ik had het recht niet om in te grijpen. Ik wil ook zeggen dat the hawk, de nieuwe eigenaar van Cheops Banking MV, de persoon is die de MV heeft leeg getankt. Bookmaker treft dus wat mij betreft geen enkele blaam, er is niets wat hij heeft foutgedaan. De oproep op de NewsFeed om Bookmaker aan te klagen is dus ook al raar, wanneer de zaak goed bekeken wordt zal blijken dat Bookmaker nooit kan worden aangeklaagd. Ook heb ik geen enkel recht om de dingen die ik wist over de acties van Bookmaker naar buiten te brengen. Mijn informatie baseer ik namelijk op offline-informatie en dus is dit in een rechtszaak geen bewijs. Dat ik in mijn artikel in de TMC wel aankondigde dat het nooit goed kon gaan, was al bijna genoeg voor een smaad-rechtszaak geweest.

Het tweede deel van de zin schoot mij ook in het verkeerde keelgat. Ik schijn de acties wellicht te steunen. Het spreekt vanzelf dat deze insinuatie uit de lucht gegrepen is en dus wederom nergens op is gebaseerd. Ik zie geen reden, mijn taak als Minister van Financiën niet serieus te nemen en anderen een voordeelbehandeling te geven.

Het laatste wat volkomen onaanvaardbaar is, is de suggestie dat mijn positie onhoudbaar zou zijn. Dat mijn positie dit misschien wordt, komt enkel en alleen door de loze insinuaties en leugens die in die enkele zin naar voren komen. Sinds wanneer geeft de Overheid adviezen tot ontslag door zogenaamde feiten die het zelf leven in heeft geblazen?

Gezien de ernst van deze opmerkingen in The Miniconomist zou ik een rechtszaak kunnen voeren tegen deze krant wegens smaad. Dit doe ik echter niet, ik meen dat de redactie verstandig genoeg is om zich duidelijk te verontschuldigen en dus een rectificatie in de eerstvolgende TMC zet. Deze ene zin kan het ontslag van de Minister van Financiën veroorzaken, al oordeel ik het parlement slimmer dan alleen de woorden van de TMC te geloven.

Uitslag FC De Socialist-awards

Door: De Socialist

De handelsperiode loopt tegen haar einde, net als 2019. Het is daarom tijd om de uitslagen bekend te maken van de FC De Socialist-awards. Deze awards zijn in navolging van de TMC Evolution Awards, alleen dan in meerdere categorieën. Iedereen kon nominaties indienen, waaruit een selectie van drie personen is gemaakt, waarop iedereen kon stemmen.

De winnaars:

Beste spelernaam 2019: erikunited
Beste officer 2019: Rabb
Beste nieuwkomer 2019: Ottavio Alvarez
Irritantste persoon 2019: Yomanda
Beste mayor 2019: Tha Game Master
Slechtste mayor 2019: Milou
Arrogantste persoon 2019: WimHorenberg
Beste politicus 2019: De Socialist
Slechtste politicus 2019: Remco Bogaard
Tobber 2019: Remco Bogaard
En tot slot de meest prestigieuze award, de topper van 2019, is geworden: ramy the king !. Alle winnaars namens de organisatie en de sponsor van harte gefeliciteerd!

Leave a Reply