Vreugde en verdriet bij start nieuwe handelsperiode

Auteur: Redactie

Nu de hobbelige bergpaadjes ingeruild zijn voor splinternieuwe dubbelbaans asfaltwegen lijkt de Cyberische economie eindelijk uit het dal te komen waarin het de afgelopen maanden verkeerde. De welgestelde inwoners van de bergstaat kunnen hun geluk niet op met de imposante villas, waarvoor de aan de stadsrand gelegen hutten plaats moesten maken. Toch zijn er genoeg ergernissen overgebleven. Burgemeesters klagen en masse over landjepik, waardoor ex-President en burgervader van Bahthoevedorp ICE KING zich genoodzaakt zag een ingezonden brief in te sturen. Busdiensten en taxis reden hun eigen (verkeerde) route en een aantal inwoners van YenVille zagen in het eerste weekend direct al een forse belastingaanslag op de mat liggen.

Na een korte stop is Editor sksmit weer teruggekeerd op het nest om alle gebeurtenissen in zijn eigen bijzondere verwoordingen te verhalen. Samen met zijn jongere broer Webb_cam zal hij bovendien de nieuwe column WE | SK inhoud gaan geven. Ook verwelkomen wij onze sterredacteur Leader terug in onze gelederen. De ex-President weet zoals altijd de tekortkomingen in de Cyberische economie haarfijn bloot te leggen. Ten slotte zullen een aantal nieuwe en gastauteurs hun entree maken in The Miniconomist. Met dit team hopen we u in de komende weken wederom te voorzien van het meest complete, objectieve en analytische nieuws uit Cyberië.

Open brief: Kavelhandelaren werken economie tegen

Door: ICE KING

Kavelhandelaren die massaal kavels aan de nieuwe straten van Cyberië in bezit nemen, om ze tegen woekerwinsten weer te verkopen, zijn een doorn in het oog van de burgemeesters. Enkele ervan, waaronder ondergetekende, hebben al maatregelen getroffen door het uitvaardigen van verordeningen. Het is echter triest dat wij deze maatregelen hebben moeten nemen, omdat sommige burgers onder u op een onorthodoxe wijze de economie tegen werken op deze manier. Het lijkt allemaal erg aantrekkelijk, maar is dit in de praktijk niet. Wanneer er kavels op deze manier uit de handel genomen worden, is dit van negatieve invloed op de economie van uw stad. U bent dus niet uw medeburgers tot last, maar ook u zelf.

Na mijn eerste verordening, waarbij ik zo coulant mogelijk ben geweest in deze situatie, waren er echter een aantal burgers onder u die hier lak aan hadden en de nieuwe weg die ik na de eerste verordening heb aangelegd, ook weer te bezetten. Ik ben hierdoor genoodzaakt geweest een tweede verordening in te stellen. Het treft weliswaar enkel de burgers van Bahthoevedorp, maar ik zet dit in deze brief, omdat ik vermoed dat enkele van mijn collegae hier vroeg of laat ook hinder van onder vinden. Daarom probeer ik op deze wijze een signaal af te geven om uw kavelhandelaars een halt toe te roepen. Wanneer u echt in kavels wil handelen doet u dit dan met kavels die niet aan de weg gelegen liggen.

Ik roep hierbij het parlement ook op in actie te komen. Het parlement kan de kavelhandel langs de straten aan banden leggen en toekomstige burgemeesters ontdoen van dit schrijnende probleem. Ondanks dat veel van de zogenaamde kavelhandelaren niet in de gaten hebben welke schade ze aanrichten door deze praktijken, hebben enkele handelaars zich aan mij persoonlijk laten ontvallen dat ze dit alleen doen voor de lol en hier een pleziertje uit proberen te halen. Iets dat riekt naar spelbederf en wat in de toekomst voorkomen dient te worden.

Burgers wees gewaarschuwd en laat ook u medeburgers weten dat ze fout zitten. Het treft u en alleen u, als er dit soort handelaren zijn. Laat ons burgemeesters het niet zover komen om (verdere) maatregelen te treffen, dat zou zonde van de handel zijn.

Leave a Reply