Schaarste steen

Auteur: Leader

Het werd voor het begin van de nieuwe handelsperiode al verwacht, maar nu is dan ook echt duidelijk geworden dat er grote tekorten aan steen zijn door heel Cyberië. Slimme handelaren kunnen ondertussen een vermogen verdienen aan het schaarse goed.

De voornamelijke oorzaak van het tekort is de grote vraag naar steen van mayors, die wegen aan moeten leggen om winkelstraten te bouwen. Winkeliers zien het nu ook niet meer zitten om hun winkel ergens aan een zandpaadje in het bos te maken, dus de ruimte langs de wegen raakt snel op, wat alleen maar voor nog meer vraag naar steen zorgt. Hoe lang het tekort zal duren is maar de vraag. Veel handelaren zien immers wel in dat er momenteel veel te verdienen is aan het product, dat met een eenvoudig oventje, wat klei en wat hout te maken is. De prijzen van steen zullen bovendien vanzelf afnemen als er meer producenten zijn.

Het tekort aan steen heeft niet voor heel grote problemen gezorgd. In de FES winkels van de Overheid was een voldoende voorraad aanwezig om iedereen in de gelegenheid te stellen een winkel te bouwen en bovendien was er in elke stad al standaard minstens één weg aanwezig. Nu echter de meeste Overheidswinkels leeg zijn gekocht, moet het echt van de handelaren af komen en dat is iets dat nog even op gang moet komen.

Leave a Reply