De verboden vrucht

Auteur: Bookmaker

Velen van u zullen mij kennen als een meesteroplichter. Hij die half Cyberië bedroog en er ook nog mee wegkwam. U vraagt zich waarschijnlijk af waarom een meesteroplichter gaat schijven voor een gerenommeerde krant als de TMC. Ik schrijf dit niet als waarschuwing, of als handboek voor een nieuwe generatie oplichters. Ik schrijf dit alleen om mensen ervan te overtuigen dat er nog zoveel mogelijk is in Cyberië.

Het normale pad naar winst ging maanden lang via grote winkelketens. Tot de vorige ronde, toen drong ik me met behulp van een goed vooropgezet plan bij de eerste vijf. Ik werd omringd door winkeliers, maar daar stond ik, bovenaan de lijstjes, met achter mijn naam geen winkels, geen aandelen, geen bank, geen MVs. Ik had niks meer dan geld. Al mijn andere bezittingen had ik verkocht, maar daar stond ik. Hoe ik het heb gedaan? Ik heb nagedacht, ik heb er twee maanden over gedaan om alle details uit te zoeken, uit te proberen, en tevens het wetboek te bestuderen. Een plan ontstaat in één seconde, maar de uitwerking ervan kost uren de tijd. Een echt succesvol bedrog is alleen mogelijk met zo n planning. Ik was niet de eerste die de truc uithaalde, maar wel de eerste die er mee wegkwam, het is een kwestie van de wet kennen.

Nu terug naar mijn oplichterij. Even een hele korte samenvatting als introductie voor mijn volgende columns. Halverwege december heb ik een bank opgericht, die absurd hoge rentes bood voor spaargelden. Toen er uiteindelijk voor bijna 80.000 ISH aan spaargelden uitstond heb ik 48.000 ISH hiervan naar mijn eigen rekening doorgesluisd. Hierna verkocht ik de bank, en was ik rijk.

In de komende weken zal ik uitleg geven over: Hoe kon deze manier legaal zijn? Hoe kon ik een megaschuld verkopen? Waarom werden zoveel mensen het slachtoffer?

Leave a Reply