Winkeliers bedreigd door criminaliteit

Auteur: gizmo123

Het gaat de verkeerde kant op met ons mooie land. Toen ik vorige week mijn stuk voor de krant inleverde stonden we nog op zo n honderd diefstallen in iets meer dan een halve week tijd. Maar nu, drie dagen later, is het aantal diefstallen met ruim 100% gestegen. Op dit moment staan we nu op het schrikbarende aantal van 214 diefstallen. Dat betekend dat 30% van de winkeleigenaren al een of meerdere keren last heeft gehad, en dat percentage is natuurlijk veel en veel te hoog.

Met deze cijfers besloot ik een winkelier te interviewen. Deze wilde onder geen beding met zijn echte naam in de krant, bang voor de weinige officieren in het land. Hij vreesde dat ze helemaal geen bescherming meer aan hem zouden bieden, als hij zich negatief over het politie korps zou uitlaten.

De eerste dag ging alles nog naar wens, ik kon voor een redelijke prijs een mooi stukje land aan de Hoofdstraat van Eurodam kopen, en startte een klein winkeltje. En het liep goed, van kleine hoeveelheden hout en ijzererts kon ik mij langzamerhand opwerken naar de betere en meer winstgevende producten. Het enige probleem was dat ik mij het niet kon veroorloven om een bewaker in dienst te nemen. En een camera kopen was al helemaal onmogelijk, ze waren trouwens ook bijna niet te verkrijgen. Tot gisteren ging eigenlijk alles goed, maar toen sloeg het noodlot toe, in 2 uur tijd kreeg ik 6 pogingen tot inbraak te verwerken en 5 inbraakpogingen slaagden: ik was alles kwijt.

Duizenden I-Shells die ik met veel moeite vergaard had vlogen achter elkaar de winkel uit, en toen ik de politie belde kreeg ik een in gesprektoon. Na 4 keer terug gebeld te hebben kreeg ik eindelijk de receptioniste aan de lijn. Haar antwoord: sorry meneer, wij kunnen niemand sturen, alle dienstdoende officieren zijn bezig en de andere zijn vrij of ziek. U had maar een verzekering moeten afsluiten, dan was het nu geen probleem geweest dat u bent bestolen. Nu heb ik niks meer, behalve een leeg magazijn en een lege winkel. Misschien moet ik het maar opgeven, tegen zoveel onrecht kan niemand op.

Er gaan al geruchten rond over een gewapende burgerwacht, die zonder pardon zal schieten op stelende landgenoten. En wanneer de dieven ontsnappen zal deze burgerwacht ze opsporen en ter plekke afstraffen. Wanneer deze burgerwacht werkelijkheid wordt is het einde zoek. De ongewapende officieren zullen nauwelijks meer invloed op de bevolking hebben en kunnen zelf dan ook slachtoffer worden van rondvliegende kogels. Ik zelf heb voor de zekerheid maar alvast een kogelvrij vest en een pistool aangeschaft, niemand zal onbestraft van mij stelen.

Leave a Reply