Minister Ottavio neemt onderwijs op de schop

Auteur: Webb_cam

Nadat het onderwijs periodes lang genegeerd werd door de verschillende ministers van Onderwijs, is Ottavio Alvarez eindelijk de persoon om het onderwijs weer in goede banen te leiden. De minister maakte twee opmerkelijk gedurfde plannen kenbaar; een verplicht herexamen voor alle advocaten, en een hervormd examen- en controlesysteem voor de verschillende hogescholen.

Advocaten Judge Judy, sksmit en Webb_cam hebben zich al eerder beklaagd over de kwaliteit van enkele pleiters in de rechtbank, die volgens het trio onder andere bewijslasten aanvoeren die niet wettelijk zijn. Een ander punt waarop advocaat sksmit zich stukbijt, is, zo zegt hij: Sommige advocaten hebben geen weet van artikelen waarop ze tijdens de rechtszaak worden gewezen. Met hun klachten zijn zij uiteindelijk aanbeland bij de minister, die aangaf er daadwerkelijk iets aan te willen doen. Dit in tegenstelling tot zijn voorgangers op het ministerie, die de teloorgang van les- en arbeidskwaliteit lijdzaam aanzagen. Met de wisseling van de wacht op het ministerie van Onderwijs is ook het systeem dat de scholen moeten hanteren bij het lesgeven veranderd. Waar eerst vier simpele lessen werden gevolgd door een even simpel examen, worden de eindtoetsen nu afgenomen door de strenge doch rechtvaardige leden van de Veteranen Raad.

Het plan wat Ottavio nu bij de parlementsleden heeft neergelegd, is om alle advocaten hun pleitvergunning af te nemen. Vervolgens kunnen ze dit, met een moeilijk herexamen dat hun capabiliteit en kennis test, terugkrijgen. De Minister van Onderwijs heeft al aangekondigd dat de herexamens niets zullen kosten voor de advocaten. Toch zijn de meningen erg verdeeld bij de volksvertegenwoordiging; er gaan ook stemmen op om het herexamen niet verplicht te stellen en dus de vergunningen te laten houden. Advocaten die toch een tweede examen doen, krijgen een extra certificaat als bewijs van hun kunde. De minister van Onderwijs reageerde daarop: Mensen die nog niet lang in onze samenleving zijn, of niet veel ervaring hebben met het justitiële gebeuren, kunnen niet zien of een advocaat goed is of niet. Als je zogenaamde goede advocaten een extra diploma geeft, kunnen de minder ervaren spelers nog niet zien of de advocaat goed is. Daarom ben ik voor het intrekken van alle vergunningen en alle advocaten opnieuw examen laten doen. Er wordt verwacht dat het parlement binnenkort de knoop doorhakt over het ingrijpende plan.

Leave a Reply