De openbaring (deel 1)

Auteur: Redactie

Na maandenlange studies van een groot team geologen, klimatologen en andere specialisten, allen onder leiding van Chief Executive The Minic, is men tot een enorme ontdekking gekomen die een van de grootste mysteries die Cyberië kent, zal ontrafelen. Over welk fenomeen we het hebben? De manier waarop iedere periode van handel zo abrupt wordt beëindigd en de gehele samenleving van de kaart wordt geveegd, om weken later, na intense herbouwing en herstructurering, precies vier weken de handel te kunnen bedrijven om weer hetzelfde lot te ondergaan.

Jarenlang hebben buitenlandse geologen en de Cyberische inwoners zelf hun hersens gebroken om achter dit mysterie te komen, en nu is het dan eindelijk zo ver. Gebleken is dat de berg waarom de samenleving zich in de loop van de vier weken zich ontwikkeld niet zomaar een berg is. De berg blijkt een slapende vulkaan van ongekende grootte te zijn. Door de intense complexiteit van het landschap wordt gezorgd voor een belangrijk evenwicht. De handelaren, die massaal grondstoffen uit de grond halen, bomen kappen, zware gebouwen neerzetten en ga zo maar door blijken niet te passen binnen deze complexe samenstelling van het ecosysteem.

Vanaf de eerste dag van de ontginning bouwt zich in de slapende vulkaan een druk op. Deze druk bouwt zich langzaam maar zeker op, totdat, na precies vier weken, de druk de berg teveel dreigt worden. Dit is het moment waarop de Overheid besluit alle steden te evacueren. Niet alleen de bewoners verlaten dan de recentelijk gebouwde steden, ook de gebouwen zelf worden met de grond gelijk gemaakt. Dit allemaal om het ecologisch evenwicht in stand te houden en uitbarstingen te voorkomen.

Dat dit niet altijd is gelukt blijkt uit het verleden, waarin massale aardverschuivingen en lavastromen het landschap drastisch veranderden. Nooit leidde dit tot gewonden of doden onder de bevolking, wat geheel toe te schrijven is aan het strikte evacuatiebeleid van de Overheid. Door een aantal producten mee te nemen over de Cyberische grens lukt het diezelfde Overheid steeds weer een aantal Federal Supermarkets (FES) te bouwen aan het begin van een nieuwe handelsperiode, die vaak enkele weken na de evacuatie plaatsvindt.

In het overhandigde rapport wordt een trieste conclusie getrokken: het onderzoek heeft uitgewezen dat er niets tegen de uitbarsting gedaan kan worden. The Minic: De vulkaan met zijn ecosysteem zou een populatie van maximaal 200 personen aankunnen, mits zij geen gebouwen groter dan 2 squst zouden neerzetten. Verder zouden alleen de kavels direct grenzend aan de Valuta ontgint mogen worden, wat dus zorgt voor onvoldoende grondstoffen om in leven te blijven.

Tot de tijd dat er een oplossing voor dit enorme probleem is gevonden, zal men dus moeten leren leven met het feit dat de handel op de, nog steeds mooie, berg nooit langer zal duren dan vier weken.

Volgende week deel 2: Het Cyberisch Communisme; waarom blijven rijken nooit rijk?

Leave a Reply