Filialen in meerdere steden niet zinvol

Auteur: Leader

Voor de grote ondernemers die geld en middelen genoeg hebben om uit te breiden naar een andere stad, was de keuze vroeger niet zo moeilijk. Losstaand van de wat hogere benzinekosten was er toch meestal wel een markt te vinden voor hun producten, zodat er nog altijd goede winst te behalen viel. Nu ligt dat echter anders. Hoewel het nu toegestaan is om voor verschillende steden verschillende prijzen te hanteren, is het moeilijker geworden om te concurreren met lokale winkeliers. Enkel winkels die zeer lage prijzen aanhouden en zich specialiseren in een enkel product, lijken een kans te maken.

De voornaamste oorzaak hiervoor is het nieuwe systeem met de straten. Aangezien de kavels aan de belangrijkste straten al lang en breed verkocht zijn, zullen de buitenstaanders vaak in achterafstraatjes terecht komen, waar de hoeveelheid klanten lang niet zo groot zal zijn. Nog een oorzaak is het feit dat er steeds minder verschil komt tussen de steden. Het verschil tussen de grote stad Eurodam en pakweg Kronenburg, wordt steeds kleiner. In beide steden zijn er goede en grote winkeliers te vinden, die scherpe prijzen aanhouden. Aangezien iemand uit Eurodam met hoge benzinekosten te maken heeft, kan deze zijn producten bijna niet voor minder aanbieden dan lokale winkeliers.

Gevolg van dit alles is dat we steeds minder winkels in elke stad tegenkomen. De winkeliers zien immers ook wel in dat het weinig zinvol is. Een optie zou zijn om bijvoorbeeld winkelpanden aan belangrijke straten te verhuren. Zo niet, dan moet een winkelier écht veel geld neertellen voor een pand aan een belangrijke straat en dan is het nog maar de vraag of er veel te verdienen valt en of dit het investeren waard is.

Leave a Reply