WE | sk

Auteur: Webb_cam

Omdat mijn tandarts in Eurodam woont, ben ik verplicht om eens in het half jaar een bezoek te brengen aan onze hoofdstad. Ik weet niet precies waar ik het meeste een hekel aan heb: de reis ernaartoe of het bezoek zelf… Het begint al bij het busstation: om een of andere reden stappen er altijd massaal oude dametjes in bij halte Bahthoevedorp-centrum en zitten dan de hele reis tot Eurodam in dezelfde bus. En ik, sociaal als ik ben, moet dus een half uur blijven staan. Toch krijg ik geen voldoening, want zodra ik een pas in de richting van het stempelautomaat doe, drukt een gehoorgeapparate bejaarde die haar rollator natuurlijk precies in het gangpad had gezet, haar handtasje stevig tegen haar aan. Misschien had ik me vanochtend toch moeten scheren… Terwijl ik me de straat over waag, bijna struikelend over een loszittend steentje en daarna een woedend getoeter veroorzaak van ge├»rriteerde forensen, bereik ik eindelijk de praktijk: wegens ziekte gesloten. Ik kijk om naar de halte aan de overkant: de halfjaarlijkse bingoavond van het Eurodamse bejaardentehuis is net afgelopen en de bus stroomt weer vol. Mooi niet, ik neem een taxi…

Leave a Reply