Beginnend Cyberiër

Auteur: just_me_loesje

Je bent geëmigreerd naar Cyberië om je te vestigen in een van de prachtige steden, en je wilt een winkel beginnen. Het lijkt allemaal zo makkelijk, van je 1000 glimmende I-Shells koop je een mooie kavel aan de weg. Dan koop je wat planken, een beetje steen en een paar vierkante meter glas: het bouwen kan beginnen. Het klinkt heel simpel. Jammer genoeg blijkt dit niet altijd zo te zijn.

In Kronenburg is het bijvoorbeeld op dit moment onmogelijk om een onbebouwd kavel aan een weg te kopen. Voor een kavel met winkel tel je zo n 600 tot 4000 ISH neer. Daar gaat je startkapitaal! In Roebelarendsveen heb je nog wel een redelijke kans op een betaalbare (onbebouwde) kavel, de goedkoopste kavels zijn 150 tot 300 ISH. In YenVille zijn nog kavels rond de 250 ISH. Maar in El Peso hoef je niet eens te rekenen op een bebouwd kavel aan de weg, er zijn er welgeteld 2 te koop, waarvan je voor de goedkoopste 1250 ISH moet neertellen.

Nee, voor een beginnend Cyberiër is het zo makkelijk nog niet op dit moment. Laten we maar hopen dat de burgemeesters weer snel straten bijbouwen…

Leave a Reply