Transportsector maakt grote winsten

Auteur: Leader

Dat je in Cyberië niet alleen door te handelen erg rijk kan worden, is ondertussen wel duidelijk. In het verleden hebben onder andere directeuren van grote dienstverlenende bedrijven zoals T&D en aandelenhandelaren het al geschopt tot de top 20 van rijkste inwoners. Op dit moment lijken de grote winsten naar de transportsector te gaan. Het transport tussen de verschillende steden gaat sinds kort immers voornamelijk via taxis en de tijden dat er voor 1 ISH een buskaartje gekocht kon worden naar een stad zijn daarmee voorbij.

Een handelaar die dus zo slim is om enkele autos te bouwen, kan flink wat verdienen. Wie bijvoorbeeld een Miniconomini, de ideale auto voor het gebruik als taxi, maakt heeft met de huidige benzineprijzen slechts een kilometerprijs van pakweg 50 cent. Daar komen nog wel reparatiekosten bij, maar die zijn ook niet bijster hoog door het grote aantal garages. Aangezien de meeste taxis echter een veelvoud vragen van die 50 cent, is het wel duidelijk dat er flinke winsten gemaakt worden. Zeker toen de handelsperiode net was begonnen, liepen de winsten hoog op. Een oorzaak daarvan was dat in de Overheidswinkels van de diverse steden bepaalde essentiële goederen niet aanwezig waren, waardoor er veel getransporteerd moest worden tussen de verschillende steden. Zeker met de geringe concurrentie die er destijds was, kon er veel verdiend worden aan deze ritten.

Ondertussen beginnen de echt grote inkomsten wel een beetje af te nemen. De concurrenten schieten immers als paddestoelen uit de grond en de prijzen dalen tot een minimum. De echt goede transportbedrijven zijn echter al lang binnen en het zou niet verbazingwekkend zijn als we enkele eigenaren terug zullen zien in de lijst van de rijkste inwoners.

Leave a Reply