Parlementair Nieuws deel 5

Auteur: Parlementair woordvoerder

De laatste week is er wederom niet echt veel te beleven geweest in het parlement. De oorzaak zal wel liggen bij het aantal Parlementariërs dat op vakantie is deze week. Deze komen echter spoedig weer terug, waardoor er binnenkort wel weer wat meer zal gebeuren.

Opvallendste discussie die de laatste dagen ontstaan is, is die over het nieuwe idee van ramy the king !. Hij komt met een plan om aan de hand van een bepaald percentage de mensen die hoger op de kieslijst staan, een grotere kans te geven om in het parlement te komen. Dit wordt met gemengde meningen ontvangen in het parlement.

Verder is Ottavio Alvarez, Minister van Onderwijs, met een geheel nieuwe onderwijswet gekomen, waarin vele zaken die tot nu toe niet wettelijk geregeld waren aan het licht worden gesteld.

Tot slot wacht het voorstel van fchans2 met betrekking tot het registeren van handelsnamen nog altijd op goedkeuren. Deze goedkeuring zal waarschijnlijk zo snel mogelijk plaats vinden als de president terug is van zijn vakantie. Dan zijn ook alle Parlementariërs er weer en kan er weer goed gestemd worden.

Leave a Reply